Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

zgrada
Zna se ko je odgovoran za Ljubuški !!!a mislio otić bez pozdrava i polaganja računa!
Dodan prije: 3 sata 26 minuta
općinski odbor
Čović je za tebe" usro" Gospodin
Dodan prije: 3 sata 45 minuta
moja Ružice sram te bilo, šta ti onaj Ševo iz Ljubuškog zna savjetovat, pokrali ste nas i još pravite b_ud_alama idemo sada do kraja dosta vaših laži...
Dodan prije: 5 sati 14 minuta
Normalno da ce svoje zaposljavati i raditi u svoju korist.da je drugacije mene bi iznenadilo..ovako je u redu cin oni to rade..
Dodan prije: 5 sati 34 minute
ljubušak tre. zar zaista misliš da ćeš ovdje dobiti iskren odgovor.Čisto sumnjam.Mozda bi jedino pokojni Blaž Kraljević mogao reći istinu,jer se ni...
Dodan prije: 5 sati 51 minuta