Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Pa ova Debeljuskasta Medic ima ugovor o djelu sJp Parkovima i pise clanak kako oni financiraju radove a ona ko neka njihova glasnohovornica za...
Dodan prije: 10 minuta 53 sekunde
Jel se to robčeva treba svađa snekim il nisam dobro povata.
Dodan prije: 39 minuta 51 sekunda
Zapali ti i pomalo.!!
Dodan prije: 44 minute 42 sekunde
Kojim radom hahaha uvalit Ivanu knezoviću priču o lažnoj trudnoći I naplatit 35 000eura..ijao jao.
Dodan prije: 45 minuta 8 sekundi
zna se ko je suradiva i izdava svoga covika i posla ga u zatvor i sla mu snimke od ljubavnika.
Dodan prije: 47 minuta 17 sekundi
mailto