Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Neka dica govore pustite
Dodan prije: 54 minute 8 sekundi
Ljudi se bore,a tko god misli da je pametan i sposoban,nek otvori trafiku i zaposli pet ljudi!zelim da momci iz Mucica prevladaju sve teskoce i...
Dodan prije: 1 sat 48 minuta
panorama
de pišaj niz vjetar poštrapa si se sav
Dodan prije: 1 sat 53 minute
panorama
ko li je od opcinara umrežen u ovaj projekt udruge vode ko zna sta se tu radilo i potpisivalo nakrivo , opustošeni računi nemere jedan sam to nije...
Dodan prije: 3 sata 41 minuta
Bgti nasli malog ajetija da drzi govor... pa ima li neko drugi osim ovog malog balavca da predstavlja agape...
Dodan prije: 5 sati 46 minuta