Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Damir Pandžić i Zoram Soldo samo igraju da oblate Miru. Oni bi da njega smjene odmah aplicirali za načelnika. S[ * neprimjereno * ]i bi oni Miru nego...
Dodan prije: 1 sat 59 minuta
Pa di ćeš gore stvari njima dali oružje, nije moglo gore. Znači nema im spasa, čudi me od Solde
Dodan prije: 5 sati 49 minuta
e cimera nemoze naci
Dodan prije: 6 sati 54 minute
e cime nemoze nacira
Dodan prije: 6 sati 58 minuta
Orangutan u odori glavnog generalnog inspektora,izmislio je kompletnu priču koja je ovdje iznesena u cilju pokušaja diskreditacije svog suparnika.On...
Dodan prije: 7 sati 4 minute
mailto