Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

tekućica
Eh agapovci pričaju o krađi, nitko ne spominje dotrajale cijevi. To su gubitci, super je kad se vide puknuća, što tek ode u zemlju
Dodan prije: 1 minuta 31 sekunda
tekućica
Važno je da naplaćuju parking i od toga žive općinari i načelnik.
Dodan prije: 6 minuta 24 sekunde
Briga Mandića i Borasa za mlade obitelji koje odlaze. Šuti, uživaj i čuvaj svoju [ * neprimjereno * ]cu. Brini se o plaćanju misa ne o "svom...
Dodan prije: 9 minuta 30 sekundi
tekućica
Ne stranjaj.Dok je bilo staro komunalno sigurno nije bila pukla i šta općina ima znat ili ne znat za puknuće cijevi. Aje spavat, počeo si mantat.
Dodan prije: 14 minuta 17 sekundi
tekućica
"Pa ljudi zapeli "jasle" 'E vala dobra ti ova pobro,odavno nisam čuo tu riječ za ustavu vode. Ali se čini da ovi što upravljaju...
Dodan prije: 29 minuta 13 sekundi