Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

ulica
Pisete a kao i obicno nemate pojma o cemu. Mogli ste puno bolje pisati da ste prosli kroz grad. Uocili bi kako su invalidi dobili novo parking mjesto...
Dodan prije: 22 minute 33 sekunde
izjava
Šta radi SIPA ?
Dodan prije: 26 minuta 44 sekunde
izjava
Udruga korisnika vode "Zajedništvo" koja je registrirana 2006. god. - predsjednik Mate, potpredsjednik - Zlatan
Dodan prije: 29 minuta 23 sekunde
izjava
Pupane jesi živ, ima li kuka pajdo čujem da pikotić sve pobra ?
Dodan prije: 30 minuta 46 sekundi
transparent
Matkotićeva trbušina ima zapremninu oveće čatrnje
Dodan prije: 45 minuta 57 sekundi
mailto