Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Ljudi kupili ili zavrsili svedno je,kada je diploma upisana u svima knjigama,mogu i potegnuti za neku stvar,pasi laju karavanke prolaze.biti ce
Dodan prije: 8 minuta 59 sekundi
Koja sve sve bagra skupila od političara pa do ovih njihovi Kud-ova koje su oni formirali da imaju za pranje para.
Dodan prije: 1 sat 31 minuta
To Durut maše repom ko pijani klaun .
Dodan prije: 1 sat 33 minute
Buco je KRALJ on se jedini istinski zalaže za stvarnog poljoprivednog proizvođača Ljubuške općine.Samo hrabro BUCO seljaci su uz tebe.
Dodan prije: 2 sata 17 sekundi
Taki se nocu ne vrte jer nemaju duse, dja.vlu su oni dusu dali, zaboravija si i jos navest . Oni su regularno na papiru zavrsili , njihov slucaj...
Dodan prije: 2 sata 5 minuta
mailto