Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

koji strucnjaci u pm da nije zalosno bilo bi smijesno ali kad si u adzu sve mozes
Dodan prije: 11 minuta 48 sekundi
svi se zapošljavaju preko veze,a tko nema vezu sjedi u kući ili u NJemačku, Ivica ima sreće, tko vam je kriv
Dodan prije: 1 sat 37 minuta
bljak
Dodan prije: 1 sat 41 minuta
taj vizi je ko pivac na kuci kako puse tako se vrti mislim da je i hsp imao vizije s njim a on ode di mu bolje ponudise
Dodan prije: 2 sata 10 minuta
za dobrin konjen prašina se diže a setenja laju
Dodan prije: 2 sata 26 minuta
mailto