Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

da ima pravu diplomu prava nebi u polciji ni radija svak od nji mora proci seminare borasove akademije za zna se
Dodan prije: 11 minuta 40 sekundi
doksanse ja pita u supu posušje i jure marin i jerko markota i pavković mato nije bilo ovako ko danas da moreš pisat šta oćeš odmabija to na...
Dodan prije: 15 minuta 37 sekundi
Luburic,pseudonim "Veseli",po papirima ureda za obranu zapovjednik logisticke bojne HOS-a. Ni jednog dana nije proveo u uniformi!
Dodan prije: 16 minuta 9 sekundi
dobro ovi zoran bobić je 1993 ima biciklo ukraliga on i bratmu žiža u imockom nisu oni odali pijehe bilisu dosta snalažljivi ali brte moj školu nisu...
Dodan prije: 25 minuta 16 sekundi
Gospodine Zvonko,hvala ti za sve i pokoj vječni daruj mu gospodine!!!!!!!!!!!!!!!
Dodan prije: 27 minuta 32 sekunde