promo

Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

Dodaj komentar

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni isključivo velikim slovima će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumjevanje i strpljenje, budući će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
5
6
8
Unesite prikazani kôd bez razmaka.

Zadnji komentari

panorama
Gostov komentar je kratak - ali bitan !...Vrlo bitan . Prilog koji se komentarise je takodje vazan magacin informacija , ali i jos nesto . Da bi se...
Dodan: prije 1 sat 19 minuta
panorama
Ja mislim da su oni iz one mlade udruge krivi za sve, je je oni su sve odnili. Sram ih bilo danas su sa framom isto dilili hranu po selima.
Dodan: prije 3 sata 33 minute
vijećnici
Ko prvi [ * neprimjereno * ] mrvi!! Ivan Bebek
Dodan: prije 7 sati 34 minute
zgrada
Ovo je demokratsko društvo,a to znaci da većina odlučuje.
Dodan: prije 8 sati 1 minuta
panorama
Šta ćeš bolan u Njemačkoj,tamo se radi.Ovde kod nas malo radiš,malo šverc, imaš malo,ali te i glava manje boli.Kad oćeš razonodu odeš kod cure na...
Dodan: prije 8 sati 1 minuta

Facebook

TV program

mailto