Prvašići u školske klupe na proljeće 2013.

S ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, Helenom Lončar razgovarali smo o organiziranju nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu.

Ministrica Lončar je izjavila kako se već dvije godine razmatrala ova mogućnost. U devetogodišnjem obrazovanju doći će do izmjena u kalendaru rada te će se formirati i povjerenstvo koje će raditi skraćeni izvedbeni plan.

U školama su u tijeku prijave djece koje će se vršiti i dalje i koje su u skladu sa zakonom. Ministrica Lončar također je rekla kako neće doći do otpuštanja djelatnika, ali će doći do smanjenja kadra budući da ima onih djelatnika koji su primljeni na određeno vrijeme. Ipak i jednom djelu njih će se ti Ugovori o radu produžiti. Što se tiče djelatnika koji su primljeni na neodređeno oni se za svoj stauts ne moraju brinuti.

Inače, Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 14. redovitoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu u petak 20. travnja, između ostalog je Zaključkom obvezala ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke da poduzme sve aktivnosti potrebne za organiziranje nastave prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja po skraćenom programu, sukladno Zakonu o osnovnom školstvu.

Poslušajte cijeli razgovor s Helenom Lončar, ministricom obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije:

Radio Posušje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Nova ljubav u koalicijskom krevetu Berislav Jurič [ bljesak.info ]
Zakon o radu - političko silovanje Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Da nam živi, živi rad! Boris Čerkuč [ bljesak.info ]
Treba li (znati) čekati? Žarko Nižić [ dnevno.ba ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Danas su samo brojke koje su na teret države,a kakvo je čudo kad nam komunisti i svakojaki predsjednici udruga vode udruge i ovu državu,pa tako i...
Dodan prije: 19 minuta 2 sekunde
nekad su imali imena-danas su samo brojke
Dodan prije: 49 minuta 45 sekundi
grb
svi gore nabrojani izuzev rojsa su jugoslavenčine
Dodan prije: 1 sat 10 minuta
velika greška neobjavljivanje imena poginulih hvo vojnika
Dodan prije: 1 sat 12 minuta
je li teško bilo napisati imena poginulih branitelja
Dodan prije: 2 sata 37 minuta