Inzko podržao osnivanje Hrvatskog narodnog sabora

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je jučer u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama.

"Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu", ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja, kao i formiranje međužupanijskog vijeća.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Samo se pitam jeliti išta sveto
Dodan prije: 16 minuta 18 sekundi
Vedran Markotić
Ma bogati ti znaš, a tko je doceo te neradnike tamo i dao im plaće- HDZ. Npr. škice doveo ga nevenko da ne blebeće na vijeću. Tkk je nakrcao upravu-...
Dodan prije: 25 minuta 34 sekunde
Vedran Markotić
I Nikica vučić njegov pijun. Tko bi drugi volio ovo [ * neprimjereno * ]sko prase. Najgora lažljiva debela podmukla vreća g.o.va.na koju sam vidio
Dodan prije: 31 minuta 22 sekunde
Vedran Markotić
Vedran je gudin i vazda će to biti
Dodan prije: 33 minute 12 sekundi
Pukovnici ratnici Agronomi vridni ljudi
Dodan prije: 38 minuta 31 sekunda
mailto