Inzko podržao osnivanje Hrvatskog narodnog sabora

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je jučer u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama.

"Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu", ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja, kao i formiranje međužupanijskog vijeća.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Ljubuški
Koji veliki čovjek je to rekao?Jeli to možda Pukovnik HOS-a Mladan Bošnjak zvani kobila zapovjednik CED-a ili Pukovnik HOS-a Ante Luburić...
Dodan prije: 5 sati 40 minuta
Nemoj govorit u množini, jer nežele svi biti članovi stranke/a. Zašto ovi u Metkoviću nisu u stranci ili ovi u Vrgorcu??? U Metkoviću Most Nezavisni...
Dodan prije: 8 sati 19 minuta
HT mostar ćeš moći preuzeti ali ga je SDP preko Prlića ogulio ko bananu.A što se tiče Aluminija i Elektroprivrede, tu možeš samo svirati frulicu.
Dodan prije: 9 sati 51 minuta
Treba mu dati mandat barem jos 50 godina..on je neunistiv:)
Dodan prije: 11 sati 24 minute
HT Eronet je osnovan u Ljubuškom i ZNA SE dobro tko je autor slijedećih događanja i ovo danas u Ljubuškom je posljedica toga
Dodan prije: 11 sati 39 minuta