Inzko podržao osnivanje Hrvatskog narodnog sabora

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je jučer u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama.

"Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu", ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja, kao i formiranje međužupanijskog vijeća.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Dobro me nasmijašte sami pitaju sami odgovaraju svađaju se sami sa sobom.E ljudi moji jeste maniti haha
Dodan prije: 9 minuta 17 sekundi
Promjene su nužno potrebne, ali bit će teško . Naš narod nije još navikao da uzme svoju sudbinu u svoje ruke. Uvjek misli šta ću ja pojedinac, ali...
Dodan prije: 9 minuta 51 sekunda
prvo neprimjereno - r.e.t.a.r.d.i.r.a.n drugo neprimjereno - K.r.m.a.k
Dodan prije: 16 minuta 44 sekunde
Naš narod je [ * neprimjereno * ] i ne vjerujem da će Paponja uspjeti jer previše je onih koji "moraju" dati glas HDZ-u jer od njega žive...
Dodan prije: 18 minuta 18 sekundi
Neće ovi mackari 50 glasova u Veljacima.
Dodan prije: 23 minute 26 sekundi