Inzko podržao osnivanje Hrvatskog narodnog sabora

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je jučer u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama.

"Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu", ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja, kao i formiranje međužupanijskog vijeća.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Politički posrtaji u posrnulom društvu Ilija Šagolj [ neznase.ba ]
Mreža zla Žarko Nižić [ dnevno.ba ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

vaga
tko je vama kriv, bavite se kriminalom i zaradite nesto.. Nidje veze, igrate se komentatora.
Dodan prije: 2 sata 25 minuta
vaga
tko je vama kriv, bavite se kriminalom i zaradite nesto.. Nidje veze, igrate se komentatora.
Dodan prije: 2 sata 31 minuta
užitak
kako se dotični gospodin nije sjetio da način života kojeg živimo ubija: Hrana i piće(otrovi i gmo), kozmetika, tjelesna neaktivnost, stres uzrokovan...
Dodan prije: 6 sati 27 minuta
Treba zamjeniti mjesta za brojke i to H.D.Z.1995-2015,iseljavanje a od 2015-ubrzano za HERZEGOVCE.bravo za H.D.Z.goriste od Turaka i komunjara....
Dodan prije: 6 sati 56 minuta
mirno
Ma vidi ti ovi ljepotana,znaju li oni štaje naprid a šta nazad,neka čudna vrsta....
Dodan prije: 7 sati 5 minuta
mailto