Inzko podržao osnivanje Hrvatskog narodnog sabora

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je jučer u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama.

"Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu", ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja, kao i formiranje međužupanijskog vijeća.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Ljudino javi se Osmanagiću..ovo su ozbiljne informacije..postoji tu prostora za suradnju ili mozda neku knjigu napisaat..evo u Ljubuškom svi...
Dodan prije: 3 sata 20 minuta
A što ne objavite koga je neven zaposlio u elektro
Dodan prije: 3 sata 48 minuta
Jadno tuziteljstvo s tatinim mutavkom taki im itreba da sve uradi traljavo
Dodan prije: 3 sata 53 minute
A stace tuzitelj mutavko tatin nemoze on sam punomoc napisat taki su ga stavili za tuzitelja znaju da ih nece osudit nikad
Dodan prije: 3 sata 57 minuta
Ovi su davno bili za hapsit da je pravde vec bi bili osudjeni po 15 godina zatvora
Dodan prije: 4 sata 3 minute