Inzko podržao osnivanje Hrvatskog narodnog sabora

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je jučer u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama.

"Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu", ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja, kao i formiranje međužupanijskog vijeća.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Da nam živi, živi rad! Boris Čerkuč [ bljesak.info ]
Treba li (znati) čekati? Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Krajnje je vrijeme… Boris Čerkuč [ bljesak.info ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

zastave
Svatko ima ime i prezime a ovaj gore sroljo što pominje savez sa sarajevskim ležačima zaboravlja da su oni bili uvjereni da ih neće napasti njihova...
Dodan prije: 2 sata 52 minute
zastave
I još krv dao u bolnici. Ma ajde?!
Dodan prije: 2 sata 59 minuta
zastave
I ja imam čast da sam se kumio sa Šiljegom. HVO mi je servirao na pladnju a on bi bio najmanje 50 km od prve crte. To kume Care.
Dodan prije: 3 sata 1 minuta
slazem se da treba i poraze stavljat ali arti je napravio dosta toga u karijeri, a i u inozemstvu nema lake borbe, to su sve prekaljeni borci, rusija...
Dodan prije: 3 sata 54 minute
sudionik sam rata u vakufu od crnog vrha do vilić polja.čitam tominu priču i ove komentre i neznam št a da dodam na to.slažem se sa ovim da smo bili...
Dodan prije: 4 sata 2 minute