promo

Inzko podržao osnivanje Hrvatskog narodnog sabora

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je jučer u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama.

"Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu", ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja, kao i formiranje međužupanijskog vijeća.

Komentari

Licemjer-sad ovo sad ono-ja-ja-ja.

ne mora bit da je to licemjerstvo.
Mislim da je kod političara najveći problem tumačenje Ustava i Zakina, svaki tumači onako kako mu paše, a ne kako je napisano. Tako da mi mala raja neznamo više šta je šta i kako bi trebalo bit.

FB

Politika

Kolumne

Šport

Gospodarstvo

Dobre vijesti

Crnjaci

Audio/Video

Posljednji komentari

priča
Dragane Čoviću da li si ti imalo svjestan da svojim političkim djelovanjem radiš na slabljenju Hrvata i jačanju Srba u BiH a lopovluk je poznat i...
Dodan: prije 1 sat 54 minute
priča
Povratit ću .
Dodan: prije 2 sata 12 minuta
priča
Tri najveća zla na ovim prostorima od stoljeća sedmog: dolazak turaka, dolazak Tita i dolazak Čovića.
Dodan: prije 2 sata 13 minuta
priča
nismo stan vec garsonjeru bas ste neki
Dodan: prije 2 sata 23 minute
ALBA kupuje valjak.
Dodan: prije 2 sata 27 minuta