Inzko podržao osnivanje Hrvatskog narodnog sabora

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je jučer u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama.

"Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu", ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja, kao i formiranje međužupanijskog vijeća.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

pozornica
Fantom u Hrvatskom narodnom saboru Vera Soldo [ Republika ]
Estrada prolazi bolje od kulture Andriana Copf [ Dnevni list ]
Klopka za Akademika Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Muke po Čoviću i Dodiku Slavo Kukić [ Al Jazeera ]
Samo se iz BiH ne može otić' Igor Božović [ bljesak.info ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

potpis pečat
A što sa onim što smo platili Parkovima? Ovo je luda kuća, ovo nema ni u Tun[ * neprimjereno * ]ji što ima u Ljubuškom! Ovo je lud zbunjenog!
Dodan prije: 13 minuta 53 sekunde
Kakav grad, grad ti je Siroki. Jadnici jedni zugatorski i neradnici hahahahahahaha
Dodan prije: 38 minuta 3 sekunde
Nije lako gangat. Kako su naš stari govorili; Da je lako gangat, nebi kenjac pr di ja. Morao san ovo napisat da se ne zaboravi, izvinite, ne htjedoh...
Dodan prije: 1 sat 40 minuta
Ovi novi ministri su uistinu "svjetlo na kraju tunela", a novi stari predsjednik skupštine će zasigurno vratiti sjaj u svaki kutak gdje se...
Dodan prije: 1 sat 50 minuta
potpis pečat
Valjda bi se uz signaturu trebalo znati ime i prezime onoga koji daje ovo Priopćenje za javnost; stečajnog upravitelja, privremenog upravitelja,...
Dodan prije: 1 sat 51 minuta
mailto