Inzko podržao osnivanje Hrvatskog narodnog sabora

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je jučer u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama.

"Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu", ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja, kao i formiranje međužupanijskog vijeća.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

istraga
Podosta je njiha partija kradese skrivala u svojoj pozadini gdje su i zaradili činove i mirovinu; kao nosao pozive, jedinac u majke, radi u magacinu...
Dodan prije: 32 minute 53 sekunde
istraga
E.. onda zadračite vi prvoborci štoste osvojili
Dodan prije: 40 minuta 39 sekundi
neka malo,stvorit će oni još županija samo da mogu stanačke izdi[ * neprimjereno * ] "zaposlit"
Dodan prije: 41 minuta 24 sekunde
Ajde de vi napravite nešto od svojih života. Evo kad ste svi tako pametni ajd' postignite nešto. Mislim da se iza tih vasih komentara kriju jako...
Dodan prije: 1 sat 11 minuta
istraga
...e onda smo bili ista regimenta
Dodan prije: 9 sati 24 minute
mailto