promo

Branitelji prijete prosvjedima

Zakon o povoljnim vojnim mirovinama i zakon o demobiliziranim braniteljima na čijem donošenju inzistiraju braniteljske udruge neće ići na usvajanje dok se u potpunosti ne završi revizija braniteljskih popisa.

Ivan Jurčević, predsjednik Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a Federacije, potvrdio nam je da su branitelji imali sastanak s federalnim ministrom branitelja i invalida Domovinskog rata Zahidom Crnkićem na kojem su dobili obećanje da će zakoni ići u proceduru nakon okončanja revizije.

Revizija branitelja

"Ne mogu kazati da sam zadovoljan ovakvim raspletom situacije, ali ipak ćemo pričekati određeno vrijeme kako bismo vidjeli hoće li sve ostati mrtvo slovo na papiru", rekao je Jurčević. On naglašava kako su braniteljske udruge proistekle i iz HVO-a i Armije BiH na neki način pritisnule federalne vlasti kako bi se što prije okončali svi navedeni procesi. Isto tako, on kaže da od aktualne Vlade FBiH ne očekuje da se uhvati u koštac s ovim problemima i donese sporne zakone.
"Određene stvari su se pomakle s mrtve točke i krenule prema rješavanju. Što se tiče revizije, vidljivo je da i tu ima svašta te da se ruše i oni koji trebaju i oni koji ne trebaju", kategorički tvrdi Jurčević.

Podnošenje tužbe

Ukoliko braniteljski zahtjevi i ovaj put budu izigrani, oni najavljuju do sada neviđene prosvjede. Jurčević ističe kako će u te prosvjede biti uključene brojne braniteljski udruge sa svim svojim članovima.

"Mi smo dovedeni na rub strpljenja. Ovakva situacija je alarmantna tako da nam ništa drugo i ne preostaje nego masovno izići na ulice. Ipak, iskreno se nadam da će se vlasti udostojati te usvojiti navedene zakone", poručio je Jurčević. Osim toga, on je pozvao sve demobilizirane branitelje kojima nije isplaćeno posljednjih šest ili sedam naknada od 150 maraka da podnesu tužbe jer su svi argumenti na strani branitelja.

Dragan Bradvica [ Dnevni list ]

Komentari

eto lažnjaci iziđite na prosvjede branite te svoje lažne mirovine pa da vidimo tko ste, sigurno nijedan pravi neće izić za vas jer pravom nemogu ništa

E neće bit veliki prosvjedi.Svaka čast pravim invalidima koji zaslužuju i veće mirovine,ali lažni nek razgule više.Dosta ih je.Ajmo se postrojit pa da vidimo di je ko bio.

takoooooooooooo je ma ja bih se borio ponovo ali protiv lažnjaka

Svatko tko je u ratu na prvoj crti proveo period od 91-95, treba dobiti mirovinu. Ponavljam svatko. Riješite se samo onih iz Njemačke, Austrije,..., i političara koji su ležali po uredima. To će biti dovoljno, otpasti će barem 50 %, a ti Jurčeviću odhebi. Kaži ljudima gdje si bio u ratu pa će postati jasno zašto branitelje šutaju na svakom koraku.

FB

Politika

Kolumne

Šport

Gospodarstvo

Dobre vijesti

Crnjaci

Audio/Video

Posljednji komentari

tiskovna
Meni su ovi iz SPP-a simpatični izgledaju dobronamjerno ali čini mi se da nemaju ljude koji imaju potrebito znanje za ovo teško vrijeme
Dodan: prije 4 minute 1 sekunda
izvještaj
Jes im tzv. RS kompaktna danas 19 godina od Daytona ubijaju se Bošnjaci u Prijedoru sat vremena do Zagreba
Dodan: prije 9 minuta 24 sekunde
izjava
smiješna stranka ovaj HSP BiH , a oni kao veliki izdaju neka priopćenja i ozbiljno razmišljaju haha
Dodan: prije 13 minuta 16 sekundi
tiskovna
Jesi li no ti pita para u onog Žilića da tkočiš projekte i proizvodnju? haha ,on kaže da jesi, a to je šta? korupcija svi ste isti sm.rad.ovi za...
Dodan: prije 16 minuta 11 sekundi
smećara
ima li itko u ljubuskom da ne zna tko je novi direktor parkova za 6 mjeseci
Dodan: prije 19 minuta 11 sekundi