promo

Branitelji prijete prosvjedima

Zakon o povoljnim vojnim mirovinama i zakon o demobiliziranim braniteljima na čijem donošenju inzistiraju braniteljske udruge neće ići na usvajanje dok se u potpunosti ne završi revizija braniteljskih popisa.

Ivan Jurčević, predsjednik Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a Federacije, potvrdio nam je da su branitelji imali sastanak s federalnim ministrom branitelja i invalida Domovinskog rata Zahidom Crnkićem na kojem su dobili obećanje da će zakoni ići u proceduru nakon okončanja revizije.

Revizija branitelja

"Ne mogu kazati da sam zadovoljan ovakvim raspletom situacije, ali ipak ćemo pričekati određeno vrijeme kako bismo vidjeli hoće li sve ostati mrtvo slovo na papiru", rekao je Jurčević. On naglašava kako su braniteljske udruge proistekle i iz HVO-a i Armije BiH na neki način pritisnule federalne vlasti kako bi se što prije okončali svi navedeni procesi. Isto tako, on kaže da od aktualne Vlade FBiH ne očekuje da se uhvati u koštac s ovim problemima i donese sporne zakone.
"Određene stvari su se pomakle s mrtve točke i krenule prema rješavanju. Što se tiče revizije, vidljivo je da i tu ima svašta te da se ruše i oni koji trebaju i oni koji ne trebaju", kategorički tvrdi Jurčević.

Podnošenje tužbe

Ukoliko braniteljski zahtjevi i ovaj put budu izigrani, oni najavljuju do sada neviđene prosvjede. Jurčević ističe kako će u te prosvjede biti uključene brojne braniteljski udruge sa svim svojim članovima.

"Mi smo dovedeni na rub strpljenja. Ovakva situacija je alarmantna tako da nam ništa drugo i ne preostaje nego masovno izići na ulice. Ipak, iskreno se nadam da će se vlasti udostojati te usvojiti navedene zakone", poručio je Jurčević. Osim toga, on je pozvao sve demobilizirane branitelje kojima nije isplaćeno posljednjih šest ili sedam naknada od 150 maraka da podnesu tužbe jer su svi argumenti na strani branitelja.

Dragan Bradvica [ Dnevni list ]

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Tuđi alat za Lijanovićeve gloginje Berislav Jurič [ bljesak.info ]
Snaga života Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Analiziraj ovo Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Izvrnuta pamet "boraca" za nacionalna prava? akademik prof.dr, Slavo Kukić [ Dnevni list ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Članak: Mreža zla
MREŽA ZLA JE BILA U SUBOTU VEČER U BAKUSU,U ĆIKE U SVATOVIMA,A SINOĆ NA ZAHVALNOM SKUPU HDZ U FRAGOLI,KRNITI ĆE IM NA NOS ŠTO BI REKLI STARI..
Dodan prije: 4 minute 1 sekunda
Možda je bio nesporazum, imao sam osjećaj da ti misliš ako Hrvati dobiju treći entitet daće iz toga Srbi imati posebnu korist. No,ovo što misliš o...
Dodan prije: 2 sata 34 minute
Članak: Mreža zla
@Bravo tnt @bravo ljubuski Pozdrav od mene i od mojih petoro(plus kraljica) trenutno nenazocnih na djedovini! Sretni Vam blagdani,Bog Vas blagoslovio...
Dodan prije: 10 sati 1 minuta
Mene bi bilo stid da se čuje za mene da sam na njegovu mjestu
Dodan prije: 12 sati 7 minuta
@Krešo....,"što bi dali Srbima ako bi im dali treći entitet"...,pa zar ti sami nisi rekao ovom rečenicom -što bi im ti dao,a što oduzeo.Ako...
Dodan prije: 13 sati 55 minuta