promo

Branitelji prijete prosvjedima

Zakon o povoljnim vojnim mirovinama i zakon o demobiliziranim braniteljima na čijem donošenju inzistiraju braniteljske udruge neće ići na usvajanje dok se u potpunosti ne završi revizija braniteljskih popisa.

Ivan Jurčević, predsjednik Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a Federacije, potvrdio nam je da su branitelji imali sastanak s federalnim ministrom branitelja i invalida Domovinskog rata Zahidom Crnkićem na kojem su dobili obećanje da će zakoni ići u proceduru nakon okončanja revizije.

Revizija branitelja

"Ne mogu kazati da sam zadovoljan ovakvim raspletom situacije, ali ipak ćemo pričekati određeno vrijeme kako bismo vidjeli hoće li sve ostati mrtvo slovo na papiru", rekao je Jurčević. On naglašava kako su braniteljske udruge proistekle i iz HVO-a i Armije BiH na neki način pritisnule federalne vlasti kako bi se što prije okončali svi navedeni procesi. Isto tako, on kaže da od aktualne Vlade FBiH ne očekuje da se uhvati u koštac s ovim problemima i donese sporne zakone.
"Određene stvari su se pomakle s mrtve točke i krenule prema rješavanju. Što se tiče revizije, vidljivo je da i tu ima svašta te da se ruše i oni koji trebaju i oni koji ne trebaju", kategorički tvrdi Jurčević.

Podnošenje tužbe

Ukoliko braniteljski zahtjevi i ovaj put budu izigrani, oni najavljuju do sada neviđene prosvjede. Jurčević ističe kako će u te prosvjede biti uključene brojne braniteljski udruge sa svim svojim članovima.

"Mi smo dovedeni na rub strpljenja. Ovakva situacija je alarmantna tako da nam ništa drugo i ne preostaje nego masovno izići na ulice. Ipak, iskreno se nadam da će se vlasti udostojati te usvojiti navedene zakone", poručio je Jurčević. Osim toga, on je pozvao sve demobilizirane branitelje kojima nije isplaćeno posljednjih šest ili sedam naknada od 150 maraka da podnesu tužbe jer su svi argumenti na strani branitelja.

Dragan Bradvica [ Dnevni list ]

Komentari

eto lažnjaci iziđite na prosvjede branite te svoje lažne mirovine pa da vidimo tko ste, sigurno nijedan pravi neće izić za vas jer pravom nemogu ništa

E neće bit veliki prosvjedi.Svaka čast pravim invalidima koji zaslužuju i veće mirovine,ali lažni nek razgule više.Dosta ih je.Ajmo se postrojit pa da vidimo di je ko bio.

takoooooooooooo je ma ja bih se borio ponovo ali protiv lažnjaka

Svatko tko je u ratu na prvoj crti proveo period od 91-95, treba dobiti mirovinu. Ponavljam svatko. Riješite se samo onih iz Njemačke, Austrije,..., i političara koji su ležali po uredima. To će biti dovoljno, otpasti će barem 50 %, a ti Jurčeviću odhebi. Kaži ljudima gdje si bio u ratu pa će postati jasno zašto branitelje šutaju na svakom koraku.

Branitelji prijete prosvjedima

FB

Audio/Video

Posljednji komentari

Mate ne kenjaj.kcer i zeta si zaposlio i imas 3000km mjesecno od hdza
Dodan prije: 7 minuta 12 sekundi
izjava
Evo nečuh pametni komentar po svemu sudeć dolazi iz sarajeva.U istinu je žalosno ovako zlonamjerno komentirati iz mržnje a ne argumentima.Tebi kao...
Dodan prije: 1 sat 1 minuta
Mogao je i predsjednik nase stranke da uzme kompezacijski mandat ali nije htio zato sto idemo samostalno na zupijskom nivou. U pitanju je preko 100...
Dodan prije: 2 sata 23 minute
Ovo na kraju ti je bezobrazno i zlobno, ali ce dobit izbore na tvoju nesrecu
Dodan prije: 2 sata 43 minute
načkelniče ne serinjaj!
Dodan prije: 2 sata 44 minute
mailto