Branitelji prijete prosvjedima

Zakon o povoljnim vojnim mirovinama i zakon o demobiliziranim braniteljima na čijem donošenju inzistiraju braniteljske udruge neće ići na usvajanje dok se u potpunosti ne završi revizija braniteljskih popisa.

Ivan Jurčević, predsjednik Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a Federacije, potvrdio nam je da su branitelji imali sastanak s federalnim ministrom branitelja i invalida Domovinskog rata Zahidom Crnkićem na kojem su dobili obećanje da će zakoni ići u proceduru nakon okončanja revizije.

Revizija branitelja

"Ne mogu kazati da sam zadovoljan ovakvim raspletom situacije, ali ipak ćemo pričekati određeno vrijeme kako bismo vidjeli hoće li sve ostati mrtvo slovo na papiru", rekao je Jurčević. On naglašava kako su braniteljske udruge proistekle i iz HVO-a i Armije BiH na neki način pritisnule federalne vlasti kako bi se što prije okončali svi navedeni procesi. Isto tako, on kaže da od aktualne Vlade FBiH ne očekuje da se uhvati u koštac s ovim problemima i donese sporne zakone.
"Određene stvari su se pomakle s mrtve točke i krenule prema rješavanju. Što se tiče revizije, vidljivo je da i tu ima svašta te da se ruše i oni koji trebaju i oni koji ne trebaju", kategorički tvrdi Jurčević.

Podnošenje tužbe

Ukoliko braniteljski zahtjevi i ovaj put budu izigrani, oni najavljuju do sada neviđene prosvjede. Jurčević ističe kako će u te prosvjede biti uključene brojne braniteljski udruge sa svim svojim članovima.

"Mi smo dovedeni na rub strpljenja. Ovakva situacija je alarmantna tako da nam ništa drugo i ne preostaje nego masovno izići na ulice. Ipak, iskreno se nadam da će se vlasti udostojati te usvojiti navedene zakone", poručio je Jurčević. Osim toga, on je pozvao sve demobilizirane branitelje kojima nije isplaćeno posljednjih šest ili sedam naknada od 150 maraka da podnesu tužbe jer su svi argumenti na strani branitelja.

Dragan Bradvica [ Dnevni list ]

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Doci cu ja pa cu uvesti red..u ht u samo moji ce radit
Dodan prije: 33 minute 3 sekunde
Dva naj ruz ni ja lika vode parkove.Ma tko si ti Markoticu da ti budes netko i nesto,kakva ti iskiustva imas nego saditi luk po Grabu,okupio si sve...
Dodan prije: 1 sat 6 minuta
Hej Debeli Markoticu istina je da ti je dedo bio partizan,jer jabuka ne pada daleko od stabla,zato jer ti koristis udbaske metode zastrasivanja prema...
Dodan prije: 1 sat 13 minuta
Najjači su mi ovi "intelektualci" što svoj "intelekt" prosipaju po plaćeničkim poratlima pod nekim lažnim imenima. I to ga...
Dodan prije: 1 sat 51 minuta
Kruva i igara, HDZ parola stara. ponekad ruku uvuci u ćup, dikoju zapivaj narod je [ * neprimjereno * ]. Sve nam je u redu, sve nam je ok. Podigni...
Dodan prije: 2 sata 7 minuta
mailto