promo

Branitelji prijete prosvjedima

Zakon o povoljnim vojnim mirovinama i zakon o demobiliziranim braniteljima na čijem donošenju inzistiraju braniteljske udruge neće ići na usvajanje dok se u potpunosti ne završi revizija braniteljskih popisa.

Ivan Jurčević, predsjednik Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a Federacije, potvrdio nam je da su branitelji imali sastanak s federalnim ministrom branitelja i invalida Domovinskog rata Zahidom Crnkićem na kojem su dobili obećanje da će zakoni ići u proceduru nakon okončanja revizije.

Revizija branitelja

"Ne mogu kazati da sam zadovoljan ovakvim raspletom situacije, ali ipak ćemo pričekati određeno vrijeme kako bismo vidjeli hoće li sve ostati mrtvo slovo na papiru", rekao je Jurčević. On naglašava kako su braniteljske udruge proistekle i iz HVO-a i Armije BiH na neki način pritisnule federalne vlasti kako bi se što prije okončali svi navedeni procesi. Isto tako, on kaže da od aktualne Vlade FBiH ne očekuje da se uhvati u koštac s ovim problemima i donese sporne zakone.
"Određene stvari su se pomakle s mrtve točke i krenule prema rješavanju. Što se tiče revizije, vidljivo je da i tu ima svašta te da se ruše i oni koji trebaju i oni koji ne trebaju", kategorički tvrdi Jurčević.

Podnošenje tužbe

Ukoliko braniteljski zahtjevi i ovaj put budu izigrani, oni najavljuju do sada neviđene prosvjede. Jurčević ističe kako će u te prosvjede biti uključene brojne braniteljski udruge sa svim svojim članovima.

"Mi smo dovedeni na rub strpljenja. Ovakva situacija je alarmantna tako da nam ništa drugo i ne preostaje nego masovno izići na ulice. Ipak, iskreno se nadam da će se vlasti udostojati te usvojiti navedene zakone", poručio je Jurčević. Osim toga, on je pozvao sve demobilizirane branitelje kojima nije isplaćeno posljednjih šest ili sedam naknada od 150 maraka da podnesu tužbe jer su svi argumenti na strani branitelja.

Dragan Bradvica [ Dnevni list ]

Komentari

eto lažnjaci iziđite na prosvjede branite te svoje lažne mirovine pa da vidimo tko ste, sigurno nijedan pravi neće izić za vas jer pravom nemogu ništa

E neće bit veliki prosvjedi.Svaka čast pravim invalidima koji zaslužuju i veće mirovine,ali lažni nek razgule više.Dosta ih je.Ajmo se postrojit pa da vidimo di je ko bio.

takoooooooooooo je ma ja bih se borio ponovo ali protiv lažnjaka

Svatko tko je u ratu na prvoj crti proveo period od 91-95, treba dobiti mirovinu. Ponavljam svatko. Riješite se samo onih iz Njemačke, Austrije,..., i političara koji su ležali po uredima. To će biti dovoljno, otpasti će barem 50 %, a ti Jurčeviću odhebi. Kaži ljudima gdje si bio u ratu pa će postati jasno zašto branitelje šutaju na svakom koraku.

Branitelji prijete prosvjedima

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

tradicija
Opstanak... ovdje... u našoj zemlji (3.) Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Opstanak... ovdje... u našoj zemlji (2.) Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
nar
Opstanak... ovdje... u našoj zemlji! Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Umreženost Žarko Nižić [ dnevno.ba ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

u uredu
Bravo studenti organizirajte se za izbore i svi na glasanje sa kućnom čeljadi i samo ne dat glas za HDZ,te lo.ove i kriminalce treba smitit di im je...
Dodan prije: 16 minuta 15 sekundi
zna li taj koroman i njemu slicni.da je ove godine radisice napustilo preko 40 mladih ljudi i obitelji i otislo u canadu,njemacku,austriju!zbog...
Dodan prije: 23 minute 58 sekundi
u uredu
Organizirat prosjed i izbacit iz ureda na ulicu !!!! A možete tek zamisliti da danas u studenskom domu u Mostaru su vraćeni svi studenti iz ZHŽ. Sve...
Dodan prije: 25 minuta 33 sekunde
nije mi nikako jasno,kakva je to pamet.da koroman i grupa [ * neprimjereno * ]a neda uglednoj firmi,koja sve izvozi u Ameriku.da obradi taj kamenjar...
Dodan prije: 29 minuta 30 sekundi
Opet glasajte za iste oni su naucili vladat a vi kopat. Hi Hi
Dodan prije: 37 minuta 56 sekundi
mailto