promo

Branitelji prijete prosvjedima

Zakon o povoljnim vojnim mirovinama i zakon o demobiliziranim braniteljima na čijem donošenju inzistiraju braniteljske udruge neće ići na usvajanje dok se u potpunosti ne završi revizija braniteljskih popisa.

Ivan Jurčević, predsjednik Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a Federacije, potvrdio nam je da su branitelji imali sastanak s federalnim ministrom branitelja i invalida Domovinskog rata Zahidom Crnkićem na kojem su dobili obećanje da će zakoni ići u proceduru nakon okončanja revizije.

Revizija branitelja

"Ne mogu kazati da sam zadovoljan ovakvim raspletom situacije, ali ipak ćemo pričekati određeno vrijeme kako bismo vidjeli hoće li sve ostati mrtvo slovo na papiru", rekao je Jurčević. On naglašava kako su braniteljske udruge proistekle i iz HVO-a i Armije BiH na neki način pritisnule federalne vlasti kako bi se što prije okončali svi navedeni procesi. Isto tako, on kaže da od aktualne Vlade FBiH ne očekuje da se uhvati u koštac s ovim problemima i donese sporne zakone.
"Određene stvari su se pomakle s mrtve točke i krenule prema rješavanju. Što se tiče revizije, vidljivo je da i tu ima svašta te da se ruše i oni koji trebaju i oni koji ne trebaju", kategorički tvrdi Jurčević.

Podnošenje tužbe

Ukoliko braniteljski zahtjevi i ovaj put budu izigrani, oni najavljuju do sada neviđene prosvjede. Jurčević ističe kako će u te prosvjede biti uključene brojne braniteljski udruge sa svim svojim članovima.

"Mi smo dovedeni na rub strpljenja. Ovakva situacija je alarmantna tako da nam ništa drugo i ne preostaje nego masovno izići na ulice. Ipak, iskreno se nadam da će se vlasti udostojati te usvojiti navedene zakone", poručio je Jurčević. Osim toga, on je pozvao sve demobilizirane branitelje kojima nije isplaćeno posljednjih šest ili sedam naknada od 150 maraka da podnesu tužbe jer su svi argumenti na strani branitelja.

Dragan Bradvica [ Dnevni list ]

Komentari

eto lažnjaci iziđite na prosvjede branite te svoje lažne mirovine pa da vidimo tko ste, sigurno nijedan pravi neće izić za vas jer pravom nemogu ništa

E neće bit veliki prosvjedi.Svaka čast pravim invalidima koji zaslužuju i veće mirovine,ali lažni nek razgule više.Dosta ih je.Ajmo se postrojit pa da vidimo di je ko bio.

Svatko tko je u ratu na prvoj crti proveo period od 91-95, treba dobiti mirovinu. Ponavljam svatko. Riješite se samo onih iz Njemačke, Austrije,..., i političara koji su ležali po uredima. To će biti dovoljno, otpasti će barem 50 %, a ti Jurčeviću odhebi. Kaži ljudima gdje si bio u ratu pa će postati jasno zašto branitelje šutaju na svakom koraku.

Dodaj komentar

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni isključivo velikim slovima će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumjevanje i strpljenje, budući će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
6
8
2
Unesite prikazani kôd bez razmaka.

Zadnji komentari

zgrada
Pa ovo je krasno ,konačno se poštiva volja članova Sindikata !Samo ovako Sindikat ima svrhu postojanja .
Dodan: prije 48 minuta 40 sekundi
panorama
Ti ljudi su produkt jugoslovenskog mentalieta, malo radi malo kradi i živi dobro, ljudima bajke pričaj i vladaj, produkt tog mentaliteta već osjećamo...
Dodan: prije 55 minuta 39 sekundi
asfalt
ostatak će ćana kad bude ima novca hsp.
Dodan: prije 1 sat 12 minuta
asfalt
A kad će testa kroz ćukovinu?koće platit štetu nastalu na mome osobnome putničkome automobilu?ja san nekidan registrova motorno vozilo i istresa...
Dodan: prije 1 sat 47 minuta
en face
Ja sam marko bilic zrtva naj veca u svoj ovoj prici kad je sve ovo ovako sjajno poslozeno zasto ja niisam u zatvoru!!!?hehe jadni ti ste gdje ce vam...
Dodan: prije 2 sata 16 minuta

Facebook

TV program

mailto