Branitelji prijete prosvjedima

Zakon o povoljnim vojnim mirovinama i zakon o demobiliziranim braniteljima na čijem donošenju inzistiraju braniteljske udruge neće ići na usvajanje dok se u potpunosti ne završi revizija braniteljskih popisa.

Ivan Jurčević, predsjednik Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a Federacije, potvrdio nam je da su branitelji imali sastanak s federalnim ministrom branitelja i invalida Domovinskog rata Zahidom Crnkićem na kojem su dobili obećanje da će zakoni ići u proceduru nakon okončanja revizije.

Revizija branitelja

"Ne mogu kazati da sam zadovoljan ovakvim raspletom situacije, ali ipak ćemo pričekati određeno vrijeme kako bismo vidjeli hoće li sve ostati mrtvo slovo na papiru", rekao je Jurčević. On naglašava kako su braniteljske udruge proistekle i iz HVO-a i Armije BiH na neki način pritisnule federalne vlasti kako bi se što prije okončali svi navedeni procesi. Isto tako, on kaže da od aktualne Vlade FBiH ne očekuje da se uhvati u koštac s ovim problemima i donese sporne zakone.
"Određene stvari su se pomakle s mrtve točke i krenule prema rješavanju. Što se tiče revizije, vidljivo je da i tu ima svašta te da se ruše i oni koji trebaju i oni koji ne trebaju", kategorički tvrdi Jurčević.

Podnošenje tužbe

Ukoliko braniteljski zahtjevi i ovaj put budu izigrani, oni najavljuju do sada neviđene prosvjede. Jurčević ističe kako će u te prosvjede biti uključene brojne braniteljski udruge sa svim svojim članovima.

"Mi smo dovedeni na rub strpljenja. Ovakva situacija je alarmantna tako da nam ništa drugo i ne preostaje nego masovno izići na ulice. Ipak, iskreno se nadam da će se vlasti udostojati te usvojiti navedene zakone", poručio je Jurčević. Osim toga, on je pozvao sve demobilizirane branitelje kojima nije isplaćeno posljednjih šest ili sedam naknada od 150 maraka da podnesu tužbe jer su svi argumenti na strani branitelja.

Dragan Bradvica [ Dnevni list ]

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Kvesić
Lakši nameti su bili za vrime turaka i Hasburgovaca(bar napravili ceste,ustanove i katastar).Prekosutra nam ide namet na zrak,pa ti ble-nto glasaj za...
Dodan prije: 2 sata 59 minuta
panorama
To je komedija od tragikomedije, 1.put nakon 7-8 godina oni traže uvid u financije, ako šta s tog računa fali i ovih 7 "vijećnika" treba...
Dodan prije: 3 sata 6 minuta
ccc Bože sačuvaj,šta je ovo danas, ljudi se pitaju a nitko da im da odgovor zbog čega je tako, svi reknu bože sačuvaj i na tome završava, gdje je...
Dodan prije: 3 sata 20 minuta
Kvesić
Pa kad su nam opcinska neradnicka skupa mora bit i voda
Dodan prije: 3 sata 15 minuta
Vidit ćemo kako ćeš polupismenim rijecnikom sa provokativnim pitanjima i nazivanjem da je netko bolestan u glavi kao što se sad obraćaš gosp Nevenku...
Dodan prije: 4 sata 22 minute