Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izvršilo isplatu poticaja

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva do sada je isplatilo ukupno 24.878.468,99 KM federalnih poticaja za primarnu poljoprivredu proizvodnju i ostale vrste potpora u poljoprivredi. Time je izvršilo obvezu plaćanja novčanih potpora iz prve polovice ove godine, sukladno rokovima predviđenim Programom poticaja i Uputstvom/Naputkom za njihovo ostvarenje, što je od velikoga značaja za naše poljoprivrednike i nesmetano obavljanje njihovih poslova i aktivnosti.

U cijelosti su u ovoj godini isplaćene premije za mlijeko u ukupnom iznosu od 12.412.890,21 KM, kako je predviđeno Programom i Uputstvom/Naputkom, uključujući i isplatu dodatka za proizvedeno mlijeko u III. kvartalu prošle godine od 1.843.549,36 KM, čime je ispoštovana Odluka o garantiranoj cijeni mlijeka za to razdoblje.

Također, u cijelosti su obrađeni i isplaćeni i svi poticaji za duhan za ovu godinu u iznosu od 923.686,50 KM, a kontinuirano se vrši obrada i isplata i svih ostalih poticaja. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će planiranom dinamikom nastaviti isplaćivati sve poticaje u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i ostale potpore, kako je to predviđeno Programom i Uputstvom za ostvarenje poticaja u 2010. godini, i raspoloživim sredstvima u Proračunu Federacije BiH.

Svakako je važno istaknuti kako se kontinuirano provode i mjere nadzora namjenskoga utroška sredstava za potpore, te su ovih dana intenzivirane aktivnosti kontrola na terenu od strane posebno formiranih stručnih timova Ministarstva, a kontrolu će, kako je uobičajeno, obavljati i Federalna uprava za inspekcijske poslove, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

sovax
Birali ste ,sada gledajte. Od Nevena do ostalih.
Dodan prije: 16 minuta 37 sekundi
sovax
To je zadnji jado kojeg Nevenko vješto koristi, a njemu ograničenom imponira da je predsjednik (koji se, naravno,ništa ne pita)...Na zadnjem njihovom...
Dodan prije: 29 minuta 45 sekundi
sovax
Sova je obicno spadalo ko i svi oko njega napravili su ljubuski gorim od kasca neka ih je sram hodati kroz ljubuski.
Dodan prije: 34 minute 14 sekundi
sovax
Ja bih ponovo vrato našeg Sovu u mladež HSP-a on je taj pa da malo proba s njima upravljati možda će se tamo nešto pitati jer ovdje izigrava klauna...
Dodan prije: 1 sat 1 minuta
sovax
Trebalo bi pola tone materijala samo za glavu napraviti.
Dodan prije: 1 sat 54 minute
mailto