promo

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izvršilo isplatu poticaja

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva do sada je isplatilo ukupno 24.878.468,99 KM federalnih poticaja za primarnu poljoprivredu proizvodnju i ostale vrste potpora u poljoprivredi. Time je izvršilo obvezu plaćanja novčanih potpora iz prve polovice ove godine, sukladno rokovima predviđenim Programom poticaja i Uputstvom/Naputkom za njihovo ostvarenje, što je od velikoga značaja za naše poljoprivrednike i nesmetano obavljanje njihovih poslova i aktivnosti.

U cijelosti su u ovoj godini isplaćene premije za mlijeko u ukupnom iznosu od 12.412.890,21 KM, kako je predviđeno Programom i Uputstvom/Naputkom, uključujući i isplatu dodatka za proizvedeno mlijeko u III. kvartalu prošle godine od 1.843.549,36 KM, čime je ispoštovana Odluka o garantiranoj cijeni mlijeka za to razdoblje.

Također, u cijelosti su obrađeni i isplaćeni i svi poticaji za duhan za ovu godinu u iznosu od 923.686,50 KM, a kontinuirano se vrši obrada i isplata i svih ostalih poticaja. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će planiranom dinamikom nastaviti isplaćivati sve poticaje u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i ostale potpore, kako je to predviđeno Programom i Uputstvom za ostvarenje poticaja u 2010. godini, i raspoloživim sredstvima u Proračunu Federacije BiH.

Svakako je važno istaknuti kako se kontinuirano provode i mjere nadzora namjenskoga utroška sredstava za potpore, te su ovih dana intenzivirane aktivnosti kontrola na terenu od strane posebno formiranih stručnih timova Ministarstva, a kontrolu će, kako je uobičajeno, obavljati i Federalna uprava za inspekcijske poslove, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Komentari

Svaka čast gosp. Ministru Damiru Ljubiću i ekipi koja je stručno i s najboljim namjerama odradila ovaj mandat!

informacija za poljoprivrednike iz ljubuškog,legao je novac za mladi krompir 10 feniga po kilu iz federalnog ministarstva poljoprivrede. udruga poljoprivrednika

Bilo bi dobro kada bi Damir Ljubić na web stranici ministarstva objavio korisnike poticaja.
Uopće, ne sumnjam da su poticaji podijeljeni pošteno, ali radi transparentnosti svakako bi te poticaje bilo zanimljivo vidjeti.
Ne znamo ni kako je završilo sa upadom federalnog MUP-a i sarajevskog tužiteljastva u Ministarstvo, zbog, navdodno, nezakonite dodjele poticaja.
Sve ovo ostavlja velike sumnje u konstatacije ove dvojice prethodnih komentatora.

Ja se slazem sa gospodinom. Njima svaka cast rade super. Taman ciam popis sa imenima dobitnika poticaja moga imena nema a novac sam dobio.

Dodaj komentar

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni isključivo velikim slovima će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumjevanje i strpljenje, budući će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
2
5
6
Unesite prikazani kôd bez razmaka.

Zadnji komentari

vremeplov
Deveti krug pakla je izdaja roda i poroda, zar to nisu učinili HSP, Lijanovići i ovj Zubak sa NHI kojeg Martin montira za zamjenika predsjednika...
Dodan: prije 3 minute 9 sekundi
en face
I dođe tako neko vrijeme kad pametan zašuti b.dala progovori f.kara se obogati e u ovoj rečenici je definicija gospodina Tomića šuti bolan sve se zna...
Dodan: prije 7 minuta 2 sekunde
vremeplov
zar je Martin bio drug komunista ja mislio pustipratar.
Dodan: prije 7 minuta 32 sekunde
vremeplov
Razlika je velika između raguža i Čovića ali članstvo im je jednako kv.rno
Dodan: prije 13 minuta 7 sekundi
vremeplov
Kroz članke i komentare na ovim stranicama uglavnom se čarkaju otupljena stranačka koplja. Argumentima nitko ne pridaje važnost, pa tako ni naš...
Dodan: prije 25 minuta 23 sekunde

Facebook

TV program