Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izvršilo isplatu poticaja

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva do sada je isplatilo ukupno 24.878.468,99 KM federalnih poticaja za primarnu poljoprivredu proizvodnju i ostale vrste potpora u poljoprivredi. Time je izvršilo obvezu plaćanja novčanih potpora iz prve polovice ove godine, sukladno rokovima predviđenim Programom poticaja i Uputstvom/Naputkom za njihovo ostvarenje, što je od velikoga značaja za naše poljoprivrednike i nesmetano obavljanje njihovih poslova i aktivnosti.

U cijelosti su u ovoj godini isplaćene premije za mlijeko u ukupnom iznosu od 12.412.890,21 KM, kako je predviđeno Programom i Uputstvom/Naputkom, uključujući i isplatu dodatka za proizvedeno mlijeko u III. kvartalu prošle godine od 1.843.549,36 KM, čime je ispoštovana Odluka o garantiranoj cijeni mlijeka za to razdoblje.

Također, u cijelosti su obrađeni i isplaćeni i svi poticaji za duhan za ovu godinu u iznosu od 923.686,50 KM, a kontinuirano se vrši obrada i isplata i svih ostalih poticaja. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će planiranom dinamikom nastaviti isplaćivati sve poticaje u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i ostale potpore, kako je to predviđeno Programom i Uputstvom za ostvarenje poticaja u 2010. godini, i raspoloživim sredstvima u Proračunu Federacije BiH.

Svakako je važno istaknuti kako se kontinuirano provode i mjere nadzora namjenskoga utroška sredstava za potpore, te su ovih dana intenzivirane aktivnosti kontrola na terenu od strane posebno formiranih stručnih timova Ministarstva, a kontrolu će, kako je uobičajeno, obavljati i Federalna uprava za inspekcijske poslove, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Kaze Galic moj kum je htio vidit ko prica o meni da uzimam mito za posao pa on bez mog znanja se sastao sa Markotom i malo popricali hahahaha a jesi...
Dodan prije: 2 sata 54 minute
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Lazna diploma Fabus i to direktor????Zato dolazi FBI
Dodan prije: 3 sata 13 minuta
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Nepismena bagro nije ovo kokarda nego grb Nemanjića. Upitne su vaše i osnovne škole.
Dodan prije: 3 sata 17 minuta
Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Tale Nasi zubi su zeljezni ne lome se tako kao sto mislis,pobrini se ti za svoje krezavo zubalo neka ti bar dis.plati protezu zaradio si jbg....
Dodan prije: 3 sata 22 minute
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
J nema većeg ološa od tebe. Spavaj jadan mani se postena svijeta.
Dodan prije: 3 sata 27 minuta