Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izvršilo isplatu poticaja

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva do sada je isplatilo ukupno 24.878.468,99 KM federalnih poticaja za primarnu poljoprivredu proizvodnju i ostale vrste potpora u poljoprivredi. Time je izvršilo obvezu plaćanja novčanih potpora iz prve polovice ove godine, sukladno rokovima predviđenim Programom poticaja i Uputstvom/Naputkom za njihovo ostvarenje, što je od velikoga značaja za naše poljoprivrednike i nesmetano obavljanje njihovih poslova i aktivnosti.

U cijelosti su u ovoj godini isplaćene premije za mlijeko u ukupnom iznosu od 12.412.890,21 KM, kako je predviđeno Programom i Uputstvom/Naputkom, uključujući i isplatu dodatka za proizvedeno mlijeko u III. kvartalu prošle godine od 1.843.549,36 KM, čime je ispoštovana Odluka o garantiranoj cijeni mlijeka za to razdoblje.

Također, u cijelosti su obrađeni i isplaćeni i svi poticaji za duhan za ovu godinu u iznosu od 923.686,50 KM, a kontinuirano se vrši obrada i isplata i svih ostalih poticaja. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će planiranom dinamikom nastaviti isplaćivati sve poticaje u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i ostale potpore, kako je to predviđeno Programom i Uputstvom za ostvarenje poticaja u 2010. godini, i raspoloživim sredstvima u Proračunu Federacije BiH.

Svakako je važno istaknuti kako se kontinuirano provode i mjere nadzora namjenskoga utroška sredstava za potpore, te su ovih dana intenzivirane aktivnosti kontrola na terenu od strane posebno formiranih stručnih timova Ministarstva, a kontrolu će, kako je uobičajeno, obavljati i Federalna uprava za inspekcijske poslove, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospe, ne ostavljaj nas! Iva Vukšić [ dnevno.ba ]
Što je nama deset malih smrti? Berislav Jurič [ bljesak.info ]
Roberto Salinas Price - knjige
Grci kradljivci Troje Radoslav Dodig

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

30. lipnja 2015 - 17:51 Opet je nejasno na temelju čega je ŽZH solidarni dužnik? Ako je solidarni dužnik do kojeg iznosa je solidaran i čemu onda...
Dodan prije: 1 sat 11 minuta
Ljudi moji ovo je nevjerovatno njima svejedno jesu li braniteljske mirovine lijekovi asfalt smeće zemljište sve se kr.de ako su na vlasti kradezeovci
Dodan prije: 3 sata 18 minuta
prosvjed
nije to njihova udruga pa šute,i nisu njihovi članovi,a i dobro im, svi ušli u politiku na račun poljoprivrednika,i ko vas šljivi. Š utite )-:
Dodan prije: 4 sata 29 minuta
"Selo gori a baba se češlja",sve dovesti u brazdu i to je to.
Dodan prije: 4 sata 45 minuta
Šta reć sve su uništili još i ljekarne pa Čoviću šta ti rade ovi iz HDZ-a????????????????..................Ko je jamio jamio.
Dodan prije: 5 sati 9 minuta
mailto