Radionicom "Korištenje SUMIT Dnevnika" započeo pilot projekt eDnevnik

ljubuski.info

Radionica "Korištenje SUMIT Dnevnika" modul I., koja za cilj ima omogućiti nastavnicima lakšu prilagodbu na digitalni oblik razredne knjiga održana je u organizaciji nadležnih ministarstava i zavoda, a tehničku podršku osiguravao je SUMIT. Radionicz je pratilo 420 nastavnika iz 22 škole koje sudjeluju u pilot projektu eDnevnik, među njima i Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića iz Ljubuškog.

CARNetova iskustva s eDnevnikom su veoma pozitivna, škole su zadovoljne, mi imamo velike planove za daljnji razvoj i ja sam sigurna da će isto tako biti i kod Vas istaknula je Barbara Kolarek, pomoćnica ravnatelja CARNET-a koja je s kratkom prezentacijom na uvodu radionice podijelila svoje iskustvo uvođenja eDnevnika u Republici Hrvatskoj.

SUMIT dnevnik pruža sadržajan pregled bitnih podataka za pojedinu funkciju. Predmetni nastavnici mogu vidjeti isključivo podatke za svoje predmete, razrednici imaju pristup svim podacima učenika u njihovom razredu ,a ravnatelju aplikacija može poslužiti za praćenje rada svih školskih razreda.

Glavna uloga SUMIT dnevnika je smanjiti mogućnosti neovlaštenog unosa ali i krađu i namjerno ili nenamjerno uništavanje razredne knjige, dok se na kraju školske godine iz dnevnika u maticu prenose se predmeti, ocjene, ispiti, izostanci, pedagoške mjere i vladanje učenika.

Putem mrežne aplikacije SUMIT dnevnik za roditelje, roditelji imaju uvid u osobne podatke, ocjene, izostanke, bilješke planirani raspored pisanih zadaća i ostale podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u SUMIT dnevnik, njoj mogu pristupiti roditelji učenika onih škola koje koriste SUMIT dnevnik u tekućoj školskoj godini.

Prvi modul uspješno je završen te su do kraja školske godine planirana još najmanje tri modula.

 

Glas naroda

Nek od nastavnikai neznaju ni mobitel koristiti a kamoli raditi sa eDnevnicima

Bolje da ne znaju, nego da su ovisni o mobitelima, kao ovi novi hodajuci ili cak vozeci zombiji sto pogled ne skidaju sa ekrana

Osobno mi nikad neće bit jasno šta ljudima znači bit non stop onlain.Po meni je to bolest i ovisnost.

Bolest modernog doba. Stani pored ceste i gledaj, u 5 min naici ce ih 20 koji gledaju u ekrane, besciljno skrolaju stranice. Da citaju nesto korisno, mislis da bi mogli vozit. To bi se trebalo prvo kaznjavat od strane policije.

Ima li igdi HDZ-ov logo? Ili bar HNS-ov?

Radionicom "Korištenje SUMIT Dnevnika" započeo pilot projekt eDnevnik
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari