Slatkovodnoj ribi prijeti istrebljenje

ljubuski.info

Grupe za zaštitu riba tvrde da slatkovodnim vrstama prijeti istrebljenje. Slatkovodnih riba je sve manje, a dosad je potvrđeno istrebljenje 80 vrsta slatkovodnih riba, čak 16 u proteklih godinu dana.

Milijuni ljudi se oslanjaju na slatkovodne ribe koje predstavljaju izvor hrane, kao i prihoda stečenog ribolovom i trgovinom ljubimcima.

Međutim, broj slatkovodnih riba se značajno smanjio zbog zagađenja, neodrživog ribolova, izgradnje brana te isušivanja rijeka i močvara.

U izvještaju grupa za zaštitu riba se navodi da su populacije riba koje migriraju opale za tri četvrtine u proteklih 50 godina.

U tom razdoblju populacije većih vrsta su opale za 94 posto.

Izvješće pod nazivom "The World's Forgotten Fishes" je rezultat rada 16 grupa za zaštitu uključujući WWF, London Zoological Society, Global Wildlife Conservation i The Nature Conservancy.

U britanskim vodama je jesetra već nestala, losos nestaje, a europska jegulja je i dalje kritično ugrožena.

WWF navodi da je smanjenje broja riba rezultat lošeg stanja rijeka uslijed zagađenja, izgradnje brana i kanalizacije.

Ova organizacija je pozvala vladu da uloži napore u poboljšanje stanja slatkih voda primjenom već postojećih zakona, da poveća mjere zaštite te da zagovara globalne ciljeve oporavka prirode.

Iz WWF-a su rekli da je slatkovodno stanište jedno od najživljih na planeti, ali da je u katastrofalnom padu u cijelom svijetu.

The Nature Conservancy je priopćio da su slatkovodne ribe raznolika i unikatna grupa vrsta koje ne samo da su ključne za zdravo funkcioniranje rijeka, jezera i močvara, nego i za život milijuna ljudi, posebno siromašnih kojima služe kao izvor hrane i prihoda.

Glas naroda

Dobro jutro Kolumbo..

Za sve je kriv Krešo Paradžik stari hadezeovac !!!!!!!

A šta je sa slanovodnom ribom?
Ovi ljubušaci sto se hvale da ubijaju dinamitom i ko zna cim vec i prevoze na crno preko granice restoranim po ljubuskom i okolici..ima li tu istrebljenja?

Stara priča....pitajte UŠR Kravica kako su fino prali pare dok su djelovali sa tzv.Revirom, koliko su prodali dnevnih dozvola, razalika fiktivno prijavljenih troškova, koliko su primili na isto ime od općine i nikad prikazanih stvarnih prihoda i rashoda... zna to dobro Krešo P. Zato ih pola koji su se pitatli u UŠR sada nekomunicira...kakva priroda, društvo i druženja čisto samo interesna skupina i prije sveha profit.

Slatkovodnoj ribi prijeti istrebljenje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari