Održan sastanak na temu programiranja sredstava iz IPA fondova

ljubuski.info

U ponedjeljak, 11. siječnja 2021. godine, u Ljubuškom, u hotelu Bigeste je održan koordinacijski sastanak na temu programiranja sredstava iz treće generacije Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA III) s fokusom na 2021. i 2022. godinu.

Sastanak je organizirao Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije, a sudionici sastanka su bili predstavnici relevantnih tijela uprave iz Zapadnohercegovačke županije koji izravno ili neizravno sudjeluju u procesu programiranja IPA-e III.

Cilj sastanka bio je upoznati predstavnike tijela uprave Zapadnohercegovačke županije s aktualnim informacijama iz procesa programiranja, kao i planiranim aktivnostima i rokovima u okviru postojećeg savjetodavnog foruma na državnoj razini, a u kojoj sudjeluju i predstavnici tijela uprave iz županije.

Na sastanku, koji su vodili ravnatelj Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije, Ivan Jurilj i pomoćnica ravnatelja, Vesna Hrsto, je istaknuto kako će se programiranje IPA-e III za dvogodišnju alokaciju odvijati u zahtjevnim vremenskim rokovima (siječanj-veljača 2021. godine), zbog čega je potrebno na što bolji način se pripremiti za kvalitetno sudjelovanje u procesu programiranja, kako bi sve relevantne potrebe Zapadnohercegovačke županije mogle biti prepoznate i zastupljene u danim sektorima.

Budući da su u ovoj fazi programiranja sredstava, 2021. i 2022. godina, zastupljeni sektori koji su u isključivoj ili neizravnoj nadležnosti županijske razine vlasti, u ovoj fazi je važno nametnuti svoje ideje odnosno projekte koji su spremni za realizaciju, jer je zrelost predloženih akcija odnosno projekata jedan od ključnih kriterija odabira u ovoj fazi programiranja.

U završnom dijelu sastanka zaključeno je kako je nužno intenzivirati komunikaciju između svih relevantnih tijela uprave u Zapadnohercegovačkoj županiji u ovim procesima, kao i s Uredom Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije, kako bi se svi relevantni projektni prijedlozi mogli kanalizirati prema IPA-i, a i prema drugim fondovima po potrebi, a i kako bi se postojeće inicijative mogle identificirati i pravodobno pripremiti za sljedeće faze programiranja.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Jel Luburić rade imao predavanja. To bi bilo divota slušati, grohotom se smijem

Održan sastanak na temu programiranja sredstava iz IPA fondova
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari