Tko je sve u prosincu potrošio svojih 1.863,47 KM?

ljubuski.info

Sindikalna potrošačka košara koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za prosinac 2020. godine iznosi 1.863,47 KM i za 55,06 KM je jeftinija od potrošačke košare za prethodni mjesec.

Prosječna plaća isplaćena u Federaciji BiH za listopad 2020. iznosila je 961 KM (posljednji podatak objavljen od strane Federalnog zavoda za statistiku), i istog je iznosa kao što je bila za prethodni mjesec.

Pokrivenost Sindikalne potrošačke košare prosječnom plaćom je 51,57 posto.

Prilikom izrade Sindikalne potrošačke korpe u obzir je uzeta prosječna plaća isplaćena u Federaciji BiH, te minimalni troškovi života četveročlane obitelji koju čine dvije odrasle osobe i dva djeteta, od kojih je jedno u srednjoškolskom, a drugo u uzrastu osnovca.

Samu potrošačku košaru čine sljedeće kategorije: prehrana 44,5 posto, stanovanje i komunalne usluge 16,7 posto, higijena i održavanje zdravlje 9,4 posto, obrazovanje i kultura 5,9 posto, odjeća i obuća 10,7 posto, prijevoz 7,4 posto i održavanje domaćinstva 5,4 posto.

U kategoriji prehrana korištene su cijene iz tri trgovačka centra za 85 artikala. Kada je riječ o higijeni i održavanju zdravlja uključeni su troškovi za 12 stavki, a za stanovanje i komunalne usluge troškovi za šest stavki.

AA

Glas naroda

Svatovi i tablete još toliko

Treba bit posebna stavka kladionica i alkohol 30%

Dobro je,nedaj Bože gore.

Pa i u Njemackoj, sa jednom platom,ne mozes puno vise pokrit ove stavke.

Zato kad si već u Njemačkoj radi tri posla tj taj što radiš, uz njega mini job i još nešto na crno pa ćeš imati para na šutanje. Neki su gore samo da imaju šta pojest, da ima pive, rakije, cigara i društva, ostatak je za stan i režije. Za Božić i ljeti nemaju za karte da dođu kući pa ih uhvati iz dnevnog boravka slanje poruka kako su zatvorene granice, kako se nesmi nigdje ić i sl, a to vam je ona stvara fora kad nemogu ja nećeš ni ti.

Tko je sve u prosincu potrošio svojih 1.863,47 KM?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari