Nema potrebe za uvođenjem dodatnih mjera jer se ni donešene ne poštuju

ljubuski.info

Od posljednje sjednice Stožera civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, na kojoj je donesena zapovijed kojom se s 30 na 50 povećava dopušteni broj osoba u zatvorenim prostorima na javnim druženjima, kao i ona zapovijed o ukidanju lokalnih inspekcijskih timova, epidemiološka situacija i dalje nije zadovoljavajuća.

Kroz navedene mjere cilj je korigirati dvije slabe točke koje su uočene u provedbi tadašnjih zapovijedi, a osobito se odnose na premještanje organiziranih druženja iz Zapadnohercegovačke u susjedne županije, što rezultira skokom broja zareženih.

Dvostruki problem

To se, po svemu sudeći, i dalje događa, a da će zbog toga stanje biti i gore smatra Andrea Jurić, v. d. ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ.
Iako je u Zapadnohercegovačkoj županiji situacija donekle kontrolirana, za razliku od ostalih, opet ne možemo govoriti o nekom poboljšanju. Nažalost, slavlja, odnosno svadbene svečanosti se i dalje iz ove županije premještaju u druge, stoga ne čude svakodnevne brojke o zaraženima. Očito je da nadležne službe ne obavljaju svoj posao u potpunosti, kaže Jurić.

Kako ističe, zasad nema potrebe za uvođenjem dodatnih mjera, problem je taj što se one koje su već donesene ne poštuju.
Umjesto da se konačno shvati kako je situacija ozbiljna, mi imamo dvostruki problem. Nailazimo na srdžbu i gnjev kod pojedinih vlasnika svadbenih salona, dok, s druge strane, zbog povratka oboljelih u Zapadnohercegovačku županiju dolazi do širenja zaraze. Ako se to i dalje nastavi, ne možemo očekivati dobre vijesti, navodi Jurić.

Kazne za prekršitelje mjera

Iz Uprave za inspekcijske poslove ZHŽ-a saznali smo, pak, da su od 5. listopada do jučer inspektori, pored redovitih poslova iz svoje nadležnosti, obavili i 47 inspekcijskih nadzora u cilju suzbijanja zaraze koronavirusa, a u skladu sa zapovijedima Stožera.

Prekršitelji mjera su zabilježeni i kažnjeni, a radi se o 14 prekršajnih naloga i 2 mjere privremene zabrane rada objekata u kojima se organiziraju svadbena slavlja. U navedenom razdoblju donesena su i 4 rješenja o otklanjanju nedostataka.
Ako se izvrši usporedba rezultata navedenih inspekcijskih nadzora s rezultatima iz razdoblja koje obuhvaća drugu polovinu rujna, kada je doneseno 21 rješenje o otklanjanju nedostataka i kada su izdana 22 prekršajna naloga, vidljivo je da se radi o smanjenju broja kršenja propisanih mjera, ističu iz Uprave za inspekcijske poslove ZHŽ.

Što se tiče objekata kojima je izrečena mjera privremene zabrane rada, njima je, nakon ispunjenja zakonom propisanih radnji i uvjeta, dopušten rad.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Ma sta je ovoj ne idu svadba u druge zupanije ,nego se odrzavaju ovde ,a zalosno sto se ne pridrzava niko broju uzvanika,nego samo do 12 a posle u sator.kod mladozenje,a sve institucije postoje,samo niko ne radi svoj posao,50% od place pa da vidite kako ce se radit

Bože nam pomozi, jer više ni stručnjaci ne znaju što i kako raditi.
Može li netko za savjet upitati Šveđane?

Ovo će rjesit dezertera mladen bebek i kum mu dr voltaren hihihi

Nedirajte mi Andru jer ja ću se vratiti...

Što su mjere rigoroznije oboljelih sve više haha. Baš čudno krenula sezona prehlada i gripe i svi obolili od korone.

Pa prgledo bi ja inspektorima da im se šverca 10% svatova od dozvoljenog.
Ali kada imate 1000 (tisuću) % više od dozvoljenog e tu nešto nije u redu.
Koga se vi inspektori bojite, dajte nam odgovor kome ste vi DUŽNI.
Dužni ste narodu jer vas on plaća, a ne desetorici [ * neprimjereno * ] koji teroriziraju cijeli narod, onda ispostave račun narodu (domovima zdravlja, bolnicama, školama) svima, a pare samo zadrže za sebe.
U majmanju ruku SRAM VAS i I STID BILO. Tako se bjedno prodajete.

Dobro je dok govore da je to zbog svatova ili nocnih klubova, jer je to nesto bez cega se moze. Kada pocnu govorit da je to od skolske nastave i setnje po gradu, odlaska u kupovinu tada nam slijede maske na otvorenom ii online nastava te poticanje online kupovine. I jos policija hoda i dijeli kazne i nitko se ne buni! Gledajte, necu sada ulaziti u efikasnost maski, ali ako hodam sam ulicom i oko mene nema ljudi na udaljenosti od 5-10 m ili vise, zasto mi onda namecete masku!? Tu staje ljudski razum, a pocinje vladati slijepa sila i pokornost kaznama

Da, to je točka kada postaješ Pklat osim ako već nisi u adzu komunjara vulgaris....

Ma ovi naši samo gledaju šta rade Nijemci Francuzi Itd.kako će jadni sami znat sa kupovnin diploman.

Nema potrebe za uvođenjem dodatnih mjera jer se ni donešene ne poštuju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari