Porodiljne naknade pred isplatom!

Danas je u Vladi ŽZH potpisan Ugovor o pozajmici za isplatu dijela porodiljnih naknada između Vlade i ZZO ŽZH. Ugovor su potpisali premijer Zvonko Jurišić i diretor ZZO ŽZH Stipe Dodig.

Ovo je samo jedan dio ukupne pozajmice u visini od 445.349,30 KM, jer će ukupni transfer u pozajmicama za porodiljne naknade iznositi 1 milijun KM.

Ponovit ćemo da će za jednokratne naknade za opremu od 500 KM za majke koje nisu u radnom odnosu, 300KM za majke koje rade, biti uplaćeno 172.900,00 KM, kao i za porodiljne naknade za travanj od 139.189,66 KM, odnosno svibanj 133.259,64 KM.

Kako je kazao Stipe Dodig Zavod će još sutra prebaciti novac u proračun Županije, tako da bi isplata mogla početi početkom slijedećeg tjedna.

Vrlo je vjerojatno da ovo neće biti posljednja isplata u ovoj godini po ovom pitanju, jer ako priliv sredstava bude omogućio isplatu za lipanj, ona bi bila isplaćena pred Novu godinu.

Hrvoje

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Treba li (znati) čekati? Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Krajnje je vrijeme… Boris Čerkuč [ bljesak.info ]
Ministar i baba Žarko Nižić [ dnevno.ba ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Jurica Lavrić
Dodan prije: 27 minuta 23 sekunde
J.L.?
Dodan prije: 50 minuta 44 sekunde
Jedino logično objašnjenje: "Kad nema posla moraju momci nešto radit". Policija piše kazne za svaku glupost i osigura sebi plaće. Moraju...
Dodan prije: 54 minute 43 sekunde
skupna
ovaj mate lončar je toliko "aktivan u društvu" pa se čovjek pita kada uči jer on je navodno student u mostaru. odgovor smo dobili hdz-e...
Dodan prije: 3 sata 38 minuta
Kod privatnika je ovo sve na snazi odavno SAD je samo legalizirano i tu nikakakav zakon ne pomaže _ "od sutra ne dolazi .knjižicu i plaću ćeš...
Dodan prije: 5 sati 29 minuta