promo

Porodiljne naknade pred isplatom!

Danas je u Vladi ŽZH potpisan Ugovor o pozajmici za isplatu dijela porodiljnih naknada između Vlade i ZZO ŽZH. Ugovor su potpisali premijer Zvonko Jurišić i diretor ZZO ŽZH Stipe Dodig.

Ovo je samo jedan dio ukupne pozajmice u visini od 445.349,30 KM, jer će ukupni transfer u pozajmicama za porodiljne naknade iznositi 1 milijun KM.

Ponovit ćemo da će za jednokratne naknade za opremu od 500 KM za majke koje nisu u radnom odnosu, 300KM za majke koje rade, biti uplaćeno 172.900,00 KM, kao i za porodiljne naknade za travanj od 139.189,66 KM, odnosno svibanj 133.259,64 KM.

Kako je kazao Stipe Dodig Zavod će još sutra prebaciti novac u proračun Županije, tako da bi isplata mogla početi početkom slijedećeg tjedna.

Vrlo je vjerojatno da ovo neće biti posljednja isplata u ovoj godini po ovom pitanju, jer ako priliv sredstava bude omogućio isplatu za lipanj, ona bi bila isplaćena pred Novu godinu.

Hrvoje

Komentari

ovo je sramota da ovako jedan gospodin Dodig podpane pod utjecaj stranaka i odmah radi svoje [ * neprimjereno * ] preljeva iz šupljeg u prazno, stipe pao si na prvom koraku..promijenuo sam mišljenje o tebi iako si mi bio drag...

Ovo je sramota!!!Ne zna se tko je gori ili Jurišić ili ovaj Stipe jer isplata još nije bilo! Rkli su da će biti početkom tjedna ! Jave se u ministarstvima na telefon i kažu mi neznamo ništa! Ma dajte...Čak ni danas nije bilo uplata a sumljam da će biti i sljedeći tjedan kada idu veliki dani! Neka je njima na dušu!!!Lažovi svi od reda!!!A plaće "moraju biti i to one iz proračuna",dok za nas šipak! Kažu ko vas j...!!

Ma kakav ponedjeljak! Tako govore ima citavu godinu,bit ce,bit ce a mi jadni nikad docekati. Sramota,BOzic ide a mi place nemamo,kako ih nije strah Boga? A mogu misliti svi ce u crkvu poletjeti sklopljenih ruku. Koja dvolicnost! A ovi svecenici pozivaju na izbore,da glasujemo,a ni jednom se ne oglasise u vezi naknada,marva jedna sve

Ma treba im svima u ministarstvima očitati bukvicu!Koga lažu i petljaju,još su i arogantni kada se jave na telefon kada se pita šta je sa porodiljnim naknadama!

Ah,citaju oni,citaju! Zato i plasiraju u medije lazne izjave i obecanja. Malo nam zamazu oci sa svojom izjavom,bas kao i sto su radili cijelo svoje vrijeme vladavine. ZApravo cijela im se predizborna kampanja sastojala od laznih obecanja. Sjetimo se kako je drug Jurisic govorio kako ce hrvatske majke imati naknade,djecije nadoplatke...a sad od sake do lakta,nek izvine oni posteni koji citaju na izrazu,ali mi je vise dosta i njih i njihovih laznih obecanja. Stvarno su marva [ * neprimjereno * ]ska. Kako ih nije stid iznositi u javnost svoje [ * neprimjereno * ]luke,placati rodiljama za travanj i svibanj u prosincu,koji je takodjer upitan kad je isplata u pitanju. Prvo su rekli da ima novca za sve,pa onda za 4 mjeseca pa za dva i na kraju kako stvari stoje nece biti nista. Malo su ovo sve upakirali u vrijeme predbozicnih blagdana kako bi se stvari smirile.Ali nece ni oni vladati zauvijek> IMaju jos nepunu godinu i to je to. A onda narode pamet u glavu kad budu izbori. Ne treba zaboraviti sto je marva sve uradila i koliko je novca pokrala.

Najprije ne isplaćuju ono što su nam dužni,pa se još s majkama i zaj....... Ja cijeli tjedan svaki dan u banci.Kako kulturno razgovarati s takvim ljudima?

POzivam sve majke u ponedjeljak u 9:30 u Siroki brijeg da dodju u Zupaniju. Pozeljno bi bilo donijeti i bebe,naravno i novinari ce biti prisutni. Pa nek vidi cijeli svijet kako se ponasaju prema nama!

Po običaju, opet ništa! Bilo bi i čudo da je isplaćena naknada, bit će dogodine
Da nije žalosno bilo bi smiješno. Nije ni čudo zašto bijela kuga vlada ovim krajevima, ta neće u Sarajevu, njima se redovno isplaćuje naknada i od Grada i županije a ovi naši [ * neprimjereno * ] ne mogu ni županijsku naknadu isplatiti. Glavno je da su oni sebi opet obnovili vozni park i renovirali kuće, a vi majke i bebe živite od zraka

pitam se zašto čekati da naša djeca odrastu i sve im ove probleme ostavit u nasljeđe.Zašto ne poduzeti nešto da oni sami ne dođu u ovu situaciju da mole za nešto što im pripada?Učinimo nešto za našu djecu pa skinimo ove maske s mnogih lica koje nam kroje sudbinu.Ovaj [ * neprimjereno * ]luk i kriminal treba zaustavit.Djeca će narast a ovi problemi će ostati.Pitam se zašto?Misle da su dobili na vremenu ako su dali 100 km i to je to.Ljudi će šutjet neko vrijeme a mi ćemo i dalje po svom.Za tih 100 km možeš kupit par paketa pelena i maramica a beba treba hranu sokić i da dalje artikle ne nabrajam.Ima žena same nejedu da njihova beba ima bar osnovno,ima žena nespavaju nego smišljaju šta će sutra skuhati bebi kvalitetno dok naši ministri jednu mjesečnu naknadu popiju za poslovnim ručkom jer žele skupo vino i neznam šta sve još.Majka sam Hercegovka a kamo sreće da sam Njemica bar bi dobila ono što mi pripada.Za ovu državu sam oca dala a ova država meni ništa jedino njeni zrak udišem.Jadno do bola ali moje molitve su usmjerene vama [ * neprimjereno * ]ma nek vam Bog da sve najbolje.

Dodaj komentar

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni isključivo velikim slovima će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumjevanje i strpljenje, budući će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
8
5
3
Unesite prikazani kôd bez razmaka.

Zadnji komentari

uhićenje
treba procesuirati onda i trenutne politicke osobe, koje su ucinile razne malverzacije, dok je na vrijeme da ih Budimir moze pomilovati. Ljudsa...
Dodan: prije 33 minute 25 sekundi
u uredu
Sve jr super od kad je ona ministrica...sve cvijeta;-)bravo majstore;-)
Dodan: prije 55 minuta 43 sekunde
kamere
jos tadija more krast gorivo
Dodan: prije 56 minuta 6 sekundi
uhićenje
polizitemu [ * neprimjereno * ] koje za budimira i malo noson zabijmu u [ * neprimjereno * ]
Dodan: prije 1 sat 9 minuta
uhićenje
Koliko je kriminalaca pomilovala Borjana Krišto, koliko Niko Lozančić, koliko svi ostali dosadašnji predsjednici FBiH, pronađi odgovor na to pitanje...
Dodan: prije 1 sat 37 minuta

Facebook

TV program

mailto