Počela isplata porodiljnih naknada

Jučer je s računa Ministarstva financija uplaćen prvi iznos od najavljenih 1,7 milijuna KM za porodiljne naknade. Uplaćeno je za mjesec ožujak nešto više od 161 tisuće KM koje su već na računima korisnika.

Kako nam je priopćio direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH gosp. Stipe Dodig i ova će institucija pripomoći isplati zaostalih porodiljnih naknada koje su u našoj županiji povećane 2007. godine.

Naime, Zavod će, zajedno s Vladom ŽZH, sudjelovati u osiguranju sredstava, tako da bi već slijedećeg tjedna s računa Ministarstva financija trebale biti isplaćene naknade za travanj ove godine, a potom i za ostale mjesece. Prema informaciji iz Vlade ŽZH sva će potrebita sredstva biti osigurana, tako da će se zaostaci sigurno isplatiti, a novi rebalans proračuna neće smanjiti porodiljne naknade.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

izjava
Nacelnik nije nikom davao, kaze da je opcinska zemlja, on je trazio i trazi da mu se dadne!
Dodan prije: 10 minuta 45 sekundi
ulica
sutra sprej u ruke i svak sebi neka obilježi parking
Dodan prije: 13 minuta 33 sekunde
Ovaj drugi nije ni pokušavao napravit korak više ne zbog da se prepao načelnika. Zato toga pitaj kako se je proveo na susretu s Bazingom dva sata...
Dodan prije: 20 minuta 19 sekundi
Država je narod, a nekaže se džaba "kakav narod takva država"
Dodan prije: 28 minuta 58 sekundi
izjava
Problem je izbio između MZ Šipovača - Kašče i iz iste udruga mislim da se zove "vode" (nek me netko ispravi ako griješim u nazivu). Novac...
Dodan prije: 34 minute 42 sekunde