Hackeri napali Poskok.info i Pincom.info

Posljednjih dana svjedoci smo napada hackera na stranice najčitanijih hercegovačkih portala pincom.info i poskok.info.

Brojni Ljubušaci pitaju se što se događa s njihovim najčitanijm portalom Poskokom, od čijeg administratora saznajemo da je rješavanje problema u tijeku.

Na Pincomu su uspjeli sanirati problem, a donosimo Vam i njihovo priopćenje naslova:

Hackeri čestitamo!

Da, točno je, u utorak navečer Pincom.info doživio je hackerski napad. Umjesto opširnije verzije vijesti, na portalu su se pojavile zastave Kosova i Turske.

No, hackerski upad u naš program, prema saznanjima naših stručnjaka, nije došao ni s Kosova ni iz Turske, već s IP adrese iz Srbije, grad nećemo spominjati. Uspjeli su nas srušiti, nije nas bilo 36 sati - čestitamo. Pitali smo se je li možda naše izvještavanje o zbivanjima na i oko Kosova nekom dalo povoda za napad. Ne vjerujemo jer smo posao odrađivali profesionalno.

Jedan od kolega objasnio nam je kako se time ne trebamo opterećivati, jer oni koji se „razumiju u politiku“, obično se ne razumiju u informatiku ( i obrnuto), da bi nam napakostili, pa svoj bijes, zbog vijesti koje im nisu po volji, iskale na komentarima. Hackerima je, kaže, cilj srušiti, nije važno koga, i pohvaliti se da su uspijeli. I uspijeli su, svaka čast!

No, ponovo smo on line, „živi i zdravi“, zahvaljujući našem programeru. Za cjelodnevni trud dužni smo mu veliko hvala i jedan pošten ručak, pride. No, po onoj narodnoj da nije svako zlo za zlo i ovaj nas je hackerski upad nečem naučio- kako moramo poboljšati naša programaska rješenja, odnosno bolje se zaštiti, na čemu intenzivno radimo. Sigurnosti radi do daljnjeg će biti „zaključani“ i naši komentari. Vas, cijenjeni posjetitelji, koji bez toga ne možete, upućujemo na naš Forum.

Hvala svim kolegama, koji su nas jučer zvali, solidarizirali se s nama i nudili pomoć, i vama poštovani posjetitelji, koji ste se raspitivali što je s Pincom.info.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Kaze Galic moj kum je htio vidit ko prica o meni da uzimam mito za posao pa on bez mog znanja se sastao sa Markotom i malo popricali hahahaha a jesi...
Dodan prije: 4 sata 42 minute
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Lazna diploma Fabus i to direktor????Zato dolazi FBI
Dodan prije: 5 sati 2 minute
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Nepismena bagro nije ovo kokarda nego grb Nemanjića. Upitne su vaše i osnovne škole.
Dodan prije: 5 sati 6 minuta
Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Tale Nasi zubi su zeljezni ne lome se tako kao sto mislis,pobrini se ti za svoje krezavo zubalo neka ti bar dis.plati protezu zaradio si jbg....
Dodan prije: 5 sati 11 minuta
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
J nema većeg ološa od tebe. Spavaj jadan mani se postena svijeta.
Dodan prije: 5 sati 16 minuta