Hackeri napali Poskok.info i Pincom.info

Posljednjih dana svjedoci smo napada hackera na stranice najčitanijih hercegovačkih portala pincom.info i poskok.info.

Brojni Ljubušaci pitaju se što se događa s njihovim najčitanijm portalom Poskokom, od čijeg administratora saznajemo da je rješavanje problema u tijeku.

Na Pincomu su uspjeli sanirati problem, a donosimo Vam i njihovo priopćenje naslova:

Hackeri čestitamo!

Da, točno je, u utorak navečer Pincom.info doživio je hackerski napad. Umjesto opširnije verzije vijesti, na portalu su se pojavile zastave Kosova i Turske.

No, hackerski upad u naš program, prema saznanjima naših stručnjaka, nije došao ni s Kosova ni iz Turske, već s IP adrese iz Srbije, grad nećemo spominjati. Uspjeli su nas srušiti, nije nas bilo 36 sati - čestitamo. Pitali smo se je li možda naše izvještavanje o zbivanjima na i oko Kosova nekom dalo povoda za napad. Ne vjerujemo jer smo posao odrađivali profesionalno.

Jedan od kolega objasnio nam je kako se time ne trebamo opterećivati, jer oni koji se „razumiju u politiku“, obično se ne razumiju u informatiku ( i obrnuto), da bi nam napakostili, pa svoj bijes, zbog vijesti koje im nisu po volji, iskale na komentarima. Hackerima je, kaže, cilj srušiti, nije važno koga, i pohvaliti se da su uspijeli. I uspijeli su, svaka čast!

No, ponovo smo on line, „živi i zdravi“, zahvaljujući našem programeru. Za cjelodnevni trud dužni smo mu veliko hvala i jedan pošten ručak, pride. No, po onoj narodnoj da nije svako zlo za zlo i ovaj nas je hackerski upad nečem naučio- kako moramo poboljšati naša programaska rješenja, odnosno bolje se zaštiti, na čemu intenzivno radimo. Sigurnosti radi do daljnjeg će biti „zaključani“ i naši komentari. Vas, cijenjeni posjetitelji, koji bez toga ne možete, upućujemo na naš Forum.

Hvala svim kolegama, koji su nas jučer zvali, solidarizirali se s nama i nudili pomoć, i vama poštovani posjetitelji, koji ste se raspitivali što je s Pincom.info.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Znaš Ivane koliko je Hrvata čija djeca su se dobro namučili da završe fakultet, a nemaju posla. Šta ako na izborima ti Hrvati ne daju glas Čoviću?...
Dodan prije: 7 minuta 8 sekundi
čitam i nevirujem ali je istina a neka proćiće i to u bibliji piše doćiće vrime zla paće doći vrime dobra paće doći vrime gladi pa izobilja vrime...
Dodan prije: 28 minuta 14 sekundi
Slažem se; prijavi ženu u RH, da dobiva dječiji doplatak, muž u BiH dobiva vojnu invalidninu, a nije ranjen i opali paljbu po svakom od načelnika...
Dodan prije: 46 minuta 1 sekunda
Galic je obicni olos sljam ljudskog roda nek rekne sta su sve radili pokojnoj Oleni Popik
Dodan prije: 46 minuta 57 sekundi
Eto te Galiću pozutio si sav pogledaj se kriminalcino u ogledalo
Dodan prije: 48 minuta 6 sekundi
mailto