Hackeri napali Poskok.info i Pincom.info

Posljednjih dana svjedoci smo napada hackera na stranice najčitanijih hercegovačkih portala pincom.info i poskok.info.

Brojni Ljubušaci pitaju se što se događa s njihovim najčitanijm portalom Poskokom, od čijeg administratora saznajemo da je rješavanje problema u tijeku.

Na Pincomu su uspjeli sanirati problem, a donosimo Vam i njihovo priopćenje naslova:

Hackeri čestitamo!

Da, točno je, u utorak navečer Pincom.info doživio je hackerski napad. Umjesto opširnije verzije vijesti, na portalu su se pojavile zastave Kosova i Turske.

No, hackerski upad u naš program, prema saznanjima naših stručnjaka, nije došao ni s Kosova ni iz Turske, već s IP adrese iz Srbije, grad nećemo spominjati. Uspjeli su nas srušiti, nije nas bilo 36 sati - čestitamo. Pitali smo se je li možda naše izvještavanje o zbivanjima na i oko Kosova nekom dalo povoda za napad. Ne vjerujemo jer smo posao odrađivali profesionalno.

Jedan od kolega objasnio nam je kako se time ne trebamo opterećivati, jer oni koji se „razumiju u politiku“, obično se ne razumiju u informatiku ( i obrnuto), da bi nam napakostili, pa svoj bijes, zbog vijesti koje im nisu po volji, iskale na komentarima. Hackerima je, kaže, cilj srušiti, nije važno koga, i pohvaliti se da su uspijeli. I uspijeli su, svaka čast!

No, ponovo smo on line, „živi i zdravi“, zahvaljujući našem programeru. Za cjelodnevni trud dužni smo mu veliko hvala i jedan pošten ručak, pride. No, po onoj narodnoj da nije svako zlo za zlo i ovaj nas je hackerski upad nečem naučio- kako moramo poboljšati naša programaska rješenja, odnosno bolje se zaštiti, na čemu intenzivno radimo. Sigurnosti radi do daljnjeg će biti „zaključani“ i naši komentari. Vas, cijenjeni posjetitelji, koji bez toga ne možete, upućujemo na naš Forum.

Hvala svim kolegama, koji su nas jučer zvali, solidarizirali se s nama i nudili pomoć, i vama poštovani posjetitelji, koji ste se raspitivali što je s Pincom.info.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Drago mi je da je se Hrvatski narod u Herceg-Bosni konacno otrijeznio i gotovo da je jednoglasan kako svi portali i sve ankete sa terena i pokazuju...
Dodan prije: 2 sata 52 minute
imas li malo pameti pusti Isusovo ukazanje a mozda bi volio-la da ste i vi iz GRABA. Toni legendo naj jaci si voli te tvoj GRAB.
Dodan prije: 2 sata 55 minuta
Citajuci ovo pismo sto si napisao gos. MARUSICU srce jace kuca idemo dalje , a vladajucim porucujemo ne ponovila se 92 a.hvala ti Vlado
Dodan prije: 3 sata 5 minuta
Sredit ce on sve u svojim redovima cim srusi ove vladajuce. Sad mu treba svaki glas al kad srusi ovu vlast i dobije izbore obecao je da ce napraviti...
Dodan prije: 3 sata 21 minuta
Ovi ovdje navedeni su svi iz 90ke osim Bešlića.Kakav HDZ.Vratite predzadnje izbore i njihove tribine ovi svi s bili uz svog pulena Ljubića i Raguža....
Dodan prije: 3 sata 39 minuta