Hackeri napali Poskok.info i Pincom.info

Posljednjih dana svjedoci smo napada hackera na stranice najčitanijih hercegovačkih portala pincom.info i poskok.info.

Brojni Ljubušaci pitaju se što se događa s njihovim najčitanijm portalom Poskokom, od čijeg administratora saznajemo da je rješavanje problema u tijeku.

Na Pincomu su uspjeli sanirati problem, a donosimo Vam i njihovo priopćenje naslova:

Hackeri čestitamo!

Da, točno je, u utorak navečer Pincom.info doživio je hackerski napad. Umjesto opširnije verzije vijesti, na portalu su se pojavile zastave Kosova i Turske.

No, hackerski upad u naš program, prema saznanjima naših stručnjaka, nije došao ni s Kosova ni iz Turske, već s IP adrese iz Srbije, grad nećemo spominjati. Uspjeli su nas srušiti, nije nas bilo 36 sati - čestitamo. Pitali smo se je li možda naše izvještavanje o zbivanjima na i oko Kosova nekom dalo povoda za napad. Ne vjerujemo jer smo posao odrađivali profesionalno.

Jedan od kolega objasnio nam je kako se time ne trebamo opterećivati, jer oni koji se „razumiju u politiku“, obično se ne razumiju u informatiku ( i obrnuto), da bi nam napakostili, pa svoj bijes, zbog vijesti koje im nisu po volji, iskale na komentarima. Hackerima je, kaže, cilj srušiti, nije važno koga, i pohvaliti se da su uspijeli. I uspijeli su, svaka čast!

No, ponovo smo on line, „živi i zdravi“, zahvaljujući našem programeru. Za cjelodnevni trud dužni smo mu veliko hvala i jedan pošten ručak, pride. No, po onoj narodnoj da nije svako zlo za zlo i ovaj nas je hackerski upad nečem naučio- kako moramo poboljšati naša programaska rješenja, odnosno bolje se zaštiti, na čemu intenzivno radimo. Sigurnosti radi do daljnjeg će biti „zaključani“ i naši komentari. Vas, cijenjeni posjetitelji, koji bez toga ne možete, upućujemo na naš Forum.

Hvala svim kolegama, koji su nas jučer zvali, solidarizirali se s nama i nudili pomoć, i vama poštovani posjetitelji, koji ste se raspitivali što je s Pincom.info.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Šator u Domovini Žarko Nižić [ dnevno.ba ]
Pljuvači i tajni dogovorači vlasti Berislav Jurič [ bljesak.info ]
Čuvari Bosne divanili u Hercegovini Ivan Vukoja [ dnevnik.ba ]

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

zgrada
A mozda je razlog neprisustva premijera na sjednici vlade netrpeljivost prema nasim ljubuskim ministrima, jer naveliko se bruji kako siroki i...
Dodan prije: 21 minuta 56 sekundi
svako je nevin dok mu se ne dokaze krivnja
Dodan prije: 52 minute 39 sekundi
za ovog iznad Šta pričaš o poticajima i prozivaš ljude koji rade i bave se poljoprivredom a i o dugovima za vodu nemaš šta pričati to nije za...
Dodan prije: 54 minute 18 sekundi
E moj Živko gdje ćeš pomilovati dilere i ubojice a i sam znaš da tu gdje si bio nemaš legalitet ni legitimitet zato si ovako prošao na izborima moj...
Dodan prije: 1 sat 25 minuta
zgrada
Zar nije svitlac,Antunovic Igor direktor,on je kao stecajni upravitelj,sve strojeve rastavija,i otjera u Kame na otpad,i dobija uvjetnu kaznu,serem...
Dodan prije: 1 sat 40 minuta
mailto