Hackeri napali Poskok.info i Pincom.info

Posljednjih dana svjedoci smo napada hackera na stranice najčitanijih hercegovačkih portala pincom.info i poskok.info.

Brojni Ljubušaci pitaju se što se događa s njihovim najčitanijm portalom Poskokom, od čijeg administratora saznajemo da je rješavanje problema u tijeku.

Na Pincomu su uspjeli sanirati problem, a donosimo Vam i njihovo priopćenje naslova:

Hackeri čestitamo!

Da, točno je, u utorak navečer Pincom.info doživio je hackerski napad. Umjesto opširnije verzije vijesti, na portalu su se pojavile zastave Kosova i Turske.

No, hackerski upad u naš program, prema saznanjima naših stručnjaka, nije došao ni s Kosova ni iz Turske, već s IP adrese iz Srbije, grad nećemo spominjati. Uspjeli su nas srušiti, nije nas bilo 36 sati - čestitamo. Pitali smo se je li možda naše izvještavanje o zbivanjima na i oko Kosova nekom dalo povoda za napad. Ne vjerujemo jer smo posao odrađivali profesionalno.

Jedan od kolega objasnio nam je kako se time ne trebamo opterećivati, jer oni koji se „razumiju u politiku“, obično se ne razumiju u informatiku ( i obrnuto), da bi nam napakostili, pa svoj bijes, zbog vijesti koje im nisu po volji, iskale na komentarima. Hackerima je, kaže, cilj srušiti, nije važno koga, i pohvaliti se da su uspijeli. I uspijeli su, svaka čast!

No, ponovo smo on line, „živi i zdravi“, zahvaljujući našem programeru. Za cjelodnevni trud dužni smo mu veliko hvala i jedan pošten ručak, pride. No, po onoj narodnoj da nije svako zlo za zlo i ovaj nas je hackerski upad nečem naučio- kako moramo poboljšati naša programaska rješenja, odnosno bolje se zaštiti, na čemu intenzivno radimo. Sigurnosti radi do daljnjeg će biti „zaključani“ i naši komentari. Vas, cijenjeni posjetitelji, koji bez toga ne možete, upućujemo na naš Forum.

Hvala svim kolegama, koji su nas jučer zvali, solidarizirali se s nama i nudili pomoć, i vama poštovani posjetitelji, koji ste se raspitivali što je s Pincom.info.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Nek ono grad obnavljaju,al nece imat njime ko setat,svi idu vani,ja sam prosli tjedan otiso s cijelom obitelji u njemacku,to je zalosno ali nisam imo...
Dodan prije: 3 minute 59 sekundi
Nema on šta upućivati poziv jer u Zakonu o pravima braniteljima i članovima njihovih obitelji to odavno piše. Baca prašinu u oči jer se usraaaaaao.
Dodan prije: 13 minuta 49 sekundi
Nisi u toku..Cane nije vise u poslu s ribom..drugi je vlasnik..
Dodan prije: 37 minuta 2 sekunde
Malo upoznaj zakone pa onda pričaj o mirovinama,kao i o odličjima,po tvom komentaru se vidi da nisi dostojan da pričaš o ovoj temi.
Dodan prije: 51 minuta 28 sekundi
samo će ozakonit ove lažnjake, jer sve je falširano 2005.g. kad su ovi ubačeni i u invalide i branitelje i zapovjednike to je se radilo u odjelima...
Dodan prije: 1 sat 7 minuta
mailto