NK Bigeste: Dvije pobjede, neodlučeno i poraz!

Prošli natjecateljski tjedan za NK Bigeste počeo je u subotu utakmicom početnika protiv NK Sloga - Uskoplje. Utakmica je okončana rezultatom 1:3. Gosti iz Uskoplja su zasluženo pobijedili, premda su dječaci iz NK Bigeste dominirali većim djelom utakmice.

Program se nastavio utakmicom pionira. I u ovoj utakmici dječaci iz Ljubuškog imaju dominaciju tijekom čitavog susreta te uz sjajnog Petra Dodiga koji je postigao dva pogotka i vodio momčad do pobjede vrijedi istaknuti i konstantno dobre igre Kristijana Puljića i Matea Vegara koji se razvijaju u sjajan tandem kroz igru po lijevom boku. Utakmica je okončana rezultatom 3:1 - pobjedom NK Bigeste. Treći pogodak na asistenciju Josipa Markotića postigao je Nikola Hrstić.

Pioniri i početnici nastavljaju prvenstvo slijedeći vikend gostovanjem u Tomislavgradu gdje igraju protiv ŠN Pepe.

Juniori i kadeti NK Bigeste svoje redovno kolo su odradili u Gabeli. Teren u Gabeli je tradicionalno "nezgodan" za bilo kojeg gosta u bilo kojoj kategoriji, ali tako nije bilo za NK Bigeste koji su okončali utakmicu rezultatom 1:8 u svoju korist.

Domaćin je prijetio samo u prvoj četvrtini utakmice dok je ostatak utakmice na terenu dominirala momčad iz Ljubuškog. Uz osam postignutih golova NK Bigeste imao je nekoliko sjajnih akcija, tako da je rezultat mogao biti i uvjerljiviji. Pored sjajne igre cijele momčadi vrijedi istaknuti igru Vinka Lauca, Marina Milićevića, Fabijana Kraljevića i Marka Petrovića koji su dali poseban "pečat" ovoj pobjedi.

Pogodke u ovoj utakmici su postigli Antonio Biško 2, Franjo Grizelj 2, Mile Boto 2, Vinko Lauc 1 i Viktor Vučić 1.

Utakmica juniora koja je okončana rezultatom 2:2 bila je pravi mali nogometni "rat". Veliki dobitak za NK Bigeste je spoznaja da ima igrače koji se i u ovako teškim uvjetima kao što su bili u Gabeli i Konjicu ponašaju sportski i pronalaze načina da svojim znanjem postignu i povoljan rezultat. Teške okolnosti ((pre)gruba igra, igrači upitne regularnosti...) nisu bile zapreka da igrači NK Bigeste pokažu svoju kvalitetu. Ivica Živkušić, Marin Pavlović i Andrija Petrović su svojom igrom i ponašanjem vodili momčad kroz ovu tešku utakmicu. Uz Ivicu Živkušića koji je postigao prvi pogodak u listu strijelaca svojim osmim pogotkom upisao se i Mirko Jelčić.

Juniori i Kadeti svoje prvenstvo nastavljaju slijedeći vikend utakmicom na SRC Babovac protiv NK Tomislava iz Tomislavgrada.

ljportal.com

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari