Izvršeno 736 inspekcijskih nadzora, izrečene kazne u iznosu od 546.410 KM

ljubuski.info

U nastavku pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriju Federacije BiH, federalni inspektori su od 2. do 15. listopada izdali 424 prekršajna naloga u iznosu od 546.410 KM.

Također, izvršeno je 736 inspekcijskih nadzora i 39 kontrolnih nadzora, te napravljena 736 zapisnika. Naplaćeno je ukupno 176.616 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, izrečeno ukupno 120 upravnih mjera, te 34 mjere privremene zabrane rada.

Od 206 kontroliranih gospodarskih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sustavima, konstatirano je da svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj, a da 10 subjekata nadzora nije izdavalo fiskalne račune za prodanu robu i izvršene usluge.

Naglasak pojačanih inspekcijskih aktivnosti je na borbi protiv sive ekonomije, a inspekcijski nadzori se vrše u oblastima trgovine, turizma, rada, poljoprivrede, zdravstva, urbanizma i ekologije, prometa, šumarstva, voda, veterinarstva, rudarstva, te termo i elektroenergetike. Aktivnosti se vrše putem zajedničkih multidisciplinarnih timova, u suradnji sa županijskim tržišnim i inspektorima rada.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove su u priopćenju za javnost ponovno pozovali sve gospodarske subjekte nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, kako ne bi bili predmetom represivnih inspekcijskih mjera, odnosno financijskog sankcioniranja.

Napominju da će pojačane inspekcijske aktivnosti biti nastavljene u kontinuitetu.

Dnevni list

Komentari

Treba uvesti red ali i u Poresku kad je kaznjen neki njihov djelatnik a svi imaju kucerine i dobra auta

U pravu si. Neka Marica iz Bosne došla u ratu u poreznu, sa v recicom u ruci, sada dvi vile od preko milijun eura u Ljubuskog. Neka i nama kaže kako se to more postići kad smo je tu već primili.

Tiho se ponovio sa novom C clasom,bum ste posadili kapulicu zemljoradnici,ide li svudje ta Inspekcija.

Izvršeno 736 inspekcijskih nadzora, izrečene kazne u iznosu od 546.410 KM

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari