promo

Osnivanje braniteljskih zadruga - hrvatska iskustva

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB ŽZH i Udruga oboljelih od PTSP-a ŽZH u suradnji s Vladom ŽZH organizirale su prezentaciju o osnivanju braniteljskih zadruga na području Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu u kino-dvorani «Borak».

O osnivanju braniteljskih zadruga i osobnim iskustvima u radu istih, te prekograničnoj suradnji govorili su gosti iz Republike Hrvatske, predstavnici braniteljskih zadruga Dalmacije: Stipe Efendić, Fidel Kasipović, Mario Vujević, Ivica Liović i Marinko Brkić.

Nazočnima u ime Vlade ŽZH obratio se ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Viktor Kvesić, koji je u svom obraćanju naglasio kako je osnivanje braniteljskih zadruga višestruka korist braniteljskoj populaciji koja je danas u nezavidnom materijalnom položaju. Također je naglasio kako udruge branitelja s područja ŽZH mogu i moraju ostvariti partnerske razvojne programe s udrugama branitelja Republike Hrvatske, čime bi se stvorili preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta neuposlenim razvojačenim braniteljima, te kako bi se otvorile i druge razvojne mogućnosti za neke vidove nove suradnje ovih prostora i Republike Hrvatske.

Pozdravnim govorom podrške nazočnima obratio se i ratni zapovjednik Kažnjeničke bojne, kasnije pomoćnik načelnika glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane za specijalne postrojbe, danas general-pukovnik u miru Ivan Andabak.

Prema riječima predsjednika Udruge oboljelih od PTSP-a ŽZH Stanka Škrobe, jednog od organizatora ove današnje prezentacije, Utemeljiteljska Skupština braniteljskih zadruga s područja Županije Zapadnohercegovačke biti će održana u što skorijem narednom vremenskom razdoblju, a sve braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Županije Zapadnohercegovačke biti će pravodobno obavještenje o održavanju iste, te ravnopravno participirati u radu iste, ukoliko budu zainteresirane.

Naime, na području Republike Hrvatske, trenutno u braniteljske zadruge, udruženo je 360 braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Komentari

Svaka čast gospodo.Naime Ja sa suprugom nabavljam materijele,pri kraju smo uskoro ćemo osnovati Tvrtku- zadrugu ali veliki je problem naći branitelje koji su voljni raditi u zajednici.Pozdrav svim braniteljima

FB

Politika

Kolumne

Šport

Gospodarstvo

Dobre vijesti

Crnjaci

Audio/Video

Posljednji komentari

Ja sam lažni umirovljenik željno oćekujem mirovinu
Dodan: prije 11 minuta 1 sekunda
Ja sam lažni invalid i ponosan sam na tol.Šta vi hoćete kad je dobivati auta vi bi auta.Isto tako kad je djeliti braniteljsku populaciju 2004----2007...
Dodan: prije 24 minute 4 sekunde
Vidim da vozila dobivaju zločinci na Hrvatima Mustafa Hota odrapija 9godina u Zenici za zločin u Grabovici 93,sramota za Hrv??? političare što...
Dodan: prije 3 sata 35 minuta
Jadna država u kojoj je ministar primitivac.Ovo je kriminal Heleza ovo treba ispitat.Teški kriminal možda je dobio pinku za ovo ispod stola.HELEZA U...
Dodan: prije 3 sata 56 minuta
Di su spp poturice zasto ne kazu daj i hrvatima koje vozilo znali su fikretovim u krajini dat prava
Dodan: prije 5 sati 42 minute
mailto