Osnivanje braniteljskih zadruga - hrvatska iskustva

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB ŽZH i Udruga oboljelih od PTSP-a ŽZH u suradnji s Vladom ŽZH organizirale su prezentaciju o osnivanju braniteljskih zadruga na području Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu u kino-dvorani «Borak».

O osnivanju braniteljskih zadruga i osobnim iskustvima u radu istih, te prekograničnoj suradnji govorili su gosti iz Republike Hrvatske, predstavnici braniteljskih zadruga Dalmacije: Stipe Efendić, Fidel Kasipović, Mario Vujević, Ivica Liović i Marinko Brkić.

Nazočnima u ime Vlade ŽZH obratio se ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Viktor Kvesić, koji je u svom obraćanju naglasio kako je osnivanje braniteljskih zadruga višestruka korist braniteljskoj populaciji koja je danas u nezavidnom materijalnom položaju. Također je naglasio kako udruge branitelja s područja ŽZH mogu i moraju ostvariti partnerske razvojne programe s udrugama branitelja Republike Hrvatske, čime bi se stvorili preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta neuposlenim razvojačenim braniteljima, te kako bi se otvorile i druge razvojne mogućnosti za neke vidove nove suradnje ovih prostora i Republike Hrvatske.

Pozdravnim govorom podrške nazočnima obratio se i ratni zapovjednik Kažnjeničke bojne, kasnije pomoćnik načelnika glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane za specijalne postrojbe, danas general-pukovnik u miru Ivan Andabak.

Prema riječima predsjednika Udruge oboljelih od PTSP-a ŽZH Stanka Škrobe, jednog od organizatora ove današnje prezentacije, Utemeljiteljska Skupština braniteljskih zadruga s područja Županije Zapadnohercegovačke biti će održana u što skorijem narednom vremenskom razdoblju, a sve braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Županije Zapadnohercegovačke biti će pravodobno obavještenje o održavanju iste, te ravnopravno participirati u radu iste, ukoliko budu zainteresirane.

Naime, na području Republike Hrvatske, trenutno u braniteljske zadruge, udruženo je 360 braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Zar se moze specijalno auto razbiti? u granicnoj ne postoje specijalna auta samo obicna kako je to uspio Srabovic uraditi i sad se krije u tuzli!
Dodan prije: 2 minute 46 sekundi
Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Tale tale magare nase drago samo tako ohrabruj supljom disa letite vi skupa sa bakterijskom foteljom.Ponesite je u Zenicu samo tamo cete mozda...
Dodan prije: 17 minuta 4 sekunde
Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Haha moj JOJA to se zove dakle kod vas kad vas covjekom ISTINOM pogodi mrznja i zloba.Niko vas ne mrzi samo je Zakon jednak za sve zar ne?Istina Joja...
Dodan prije: 22 minute 11 sekundi
Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Nemogu ti nista Galiću samo mogu crknuti od muke.A to su i zasluzuli.Misle zasješće u tvoju fotelju al malo morgen
Dodan prije: 33 minute 35 sekundi
Nezavisni odbor obavijestio SIPA-u - Zoran Galić pred smjenom!?
Kako tele koje se vabi na ime Zoran Galic sebi pise komentare podrske pa tisi covjece bolesnik kojeg treba pod hitno vodit u Vrapce
Dodan prije: 45 minuta 39 sekundi
mailto