promo

Osnivanje braniteljskih zadruga - hrvatska iskustva

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB ŽZH i Udruga oboljelih od PTSP-a ŽZH u suradnji s Vladom ŽZH organizirale su prezentaciju o osnivanju braniteljskih zadruga na području Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu u kino-dvorani «Borak».

O osnivanju braniteljskih zadruga i osobnim iskustvima u radu istih, te prekograničnoj suradnji govorili su gosti iz Republike Hrvatske, predstavnici braniteljskih zadruga Dalmacije: Stipe Efendić, Fidel Kasipović, Mario Vujević, Ivica Liović i Marinko Brkić.

Nazočnima u ime Vlade ŽZH obratio se ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Viktor Kvesić, koji je u svom obraćanju naglasio kako je osnivanje braniteljskih zadruga višestruka korist braniteljskoj populaciji koja je danas u nezavidnom materijalnom položaju. Također je naglasio kako udruge branitelja s područja ŽZH mogu i moraju ostvariti partnerske razvojne programe s udrugama branitelja Republike Hrvatske, čime bi se stvorili preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta neuposlenim razvojačenim braniteljima, te kako bi se otvorile i druge razvojne mogućnosti za neke vidove nove suradnje ovih prostora i Republike Hrvatske.

Pozdravnim govorom podrške nazočnima obratio se i ratni zapovjednik Kažnjeničke bojne, kasnije pomoćnik načelnika glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane za specijalne postrojbe, danas general-pukovnik u miru Ivan Andabak.

Prema riječima predsjednika Udruge oboljelih od PTSP-a ŽZH Stanka Škrobe, jednog od organizatora ove današnje prezentacije, Utemeljiteljska Skupština braniteljskih zadruga s područja Županije Zapadnohercegovačke biti će održana u što skorijem narednom vremenskom razdoblju, a sve braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Županije Zapadnohercegovačke biti će pravodobno obavještenje o održavanju iste, te ravnopravno participirati u radu iste, ukoliko budu zainteresirane.

Naime, na području Republike Hrvatske, trenutno u braniteljske zadruge, udruženo je 360 braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Komentari

Svaka čast gospodo.Naime Ja sa suprugom nabavljam materijele,pri kraju smo uskoro ćemo osnovati Tvrtku- zadrugu ali veliki je problem naći branitelje koji su voljni raditi u zajednici.Pozdrav svim braniteljima

Osnivanje braniteljskih zadruga - hrvatska iskustva

FB

Audio/Video

Posljednji komentari

Šteta što nam propade NDH, sigurno ovakvi i slični (hdz) bi bili u zatvoru ili bi bili kakve polovične zanatlije što i jesu, da se ne zanose hsp-ovci...
Dodan prije: 31 minuta 59 sekundi
Svaka čast na izjavi načelniče, neka se već jednom zna pravi razlog zašto propada općina Ljubuški, ti si uistinu borac za ovaj napaćeni narod koji to...
Dodan prije: 49 minuta 47 sekundi
Ima li iko pošten ili takvih više nema???
Dodan prije: 7 sati 23 minute
Plaćeni demagoški tekst,možda još ima ovaca.
Dodan prije: 7 sati 29 minuta
Malo pismeniji Hrvat(ica) bi izbrbljo isto ovo ali sa nekim drugim(nezavisna lista),jer s kim si takav si.Ovako vidim samo plavušu sa krupnim očima.
Dodan prije: 7 sati 36 minuta
mailto