promo

Osnivanje braniteljskih zadruga - hrvatska iskustva

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB ŽZH i Udruga oboljelih od PTSP-a ŽZH u suradnji s Vladom ŽZH organizirale su prezentaciju o osnivanju braniteljskih zadruga na području Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu u kino-dvorani «Borak».

O osnivanju braniteljskih zadruga i osobnim iskustvima u radu istih, te prekograničnoj suradnji govorili su gosti iz Republike Hrvatske, predstavnici braniteljskih zadruga Dalmacije: Stipe Efendić, Fidel Kasipović, Mario Vujević, Ivica Liović i Marinko Brkić.

Nazočnima u ime Vlade ŽZH obratio se ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Viktor Kvesić, koji je u svom obraćanju naglasio kako je osnivanje braniteljskih zadruga višestruka korist braniteljskoj populaciji koja je danas u nezavidnom materijalnom položaju. Također je naglasio kako udruge branitelja s područja ŽZH mogu i moraju ostvariti partnerske razvojne programe s udrugama branitelja Republike Hrvatske, čime bi se stvorili preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta neuposlenim razvojačenim braniteljima, te kako bi se otvorile i druge razvojne mogućnosti za neke vidove nove suradnje ovih prostora i Republike Hrvatske.

Pozdravnim govorom podrške nazočnima obratio se i ratni zapovjednik Kažnjeničke bojne, kasnije pomoćnik načelnika glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane za specijalne postrojbe, danas general-pukovnik u miru Ivan Andabak.

Prema riječima predsjednika Udruge oboljelih od PTSP-a ŽZH Stanka Škrobe, jednog od organizatora ove današnje prezentacije, Utemeljiteljska Skupština braniteljskih zadruga s područja Županije Zapadnohercegovačke biti će održana u što skorijem narednom vremenskom razdoblju, a sve braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Županije Zapadnohercegovačke biti će pravodobno obavještenje o održavanju iste, te ravnopravno participirati u radu iste, ukoliko budu zainteresirane.

Naime, na području Republike Hrvatske, trenutno u braniteljske zadruge, udruženo je 360 braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Komentari

Svaka čast gospodo.Naime Ja sa suprugom nabavljam materijele,pri kraju smo uskoro ćemo osnovati Tvrtku- zadrugu ali veliki je problem naći branitelje koji su voljni raditi u zajednici.Pozdrav svim braniteljima

Osnivanje braniteljskih zadruga - hrvatska iskustva

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

kanalizacija
Puši to što ti je nick i odhebi
Dodan prije: 15 minuta
osnovnoškolsko obrazovanje je obavezno(po zakonu FBiH i države BiH) pa prema tome oni su se obvezali i njihova je dužnost djeci osigurati prijevoz...
Dodan prije: 17 minuta 22 sekunde
kanalizacija
Sigurno si otac od de-bila ili njegov politički mentor pa ga pomalo pravdaš odnosno pričaš dezinformacije vezano uz kanalizaciju i Međugoriju .
Dodan prije: 19 minuta 32 sekunde
en face
do 2004 godine papiri nisu ni plaćani,,
Dodan prije: 28 minuta 11 sekundi
en face
To" Đ u b r e" ne zna da ima 70% stvarnih branitelja koji nisu mogli platiti ni do danas papire koji su bili potrebni, ane do 2004. god.
Dodan prije: 35 minuta 9 sekundi