b2bbih

Usvojene izmjene Zakona o trošarinama

ljubuski.info

Zastupnici u Domu naroda Bosne i Hercegovine usvojili su, na sjednici u petak, set zakona o trošarinama koji je ranije ujutro na hitnoj sjednici utvrdilo Vijeće ministara BiH.

Za zakone su glasovali zastupnici SDA, SBB-a, HDZ-a, SNSD-a i DNS-a, dok su protiv bili zastupnici HSS-a, SDS-a i jedan zastupnik Demokratske fronte, a suzdržan je bio zastupnik HDZ-a 1990.

Vijeće ministara je u petak ujutro hitno usvojilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH, kao i Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH.

Set zakona o trošarinama na naftu i naftne derivate, koje bi trebale poskupiti za 15 feninga po litru, odbio je u hitni postupak u srijedu uvrstiti Zastupnički dom Parlamentarne skupštine.

Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić najavio je da će izmijenjeni set zakona biti vraćen na razmatranje u Zastupnički dom.

Povećanje trošarina uvjet je za nastavak kreditnog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Koliko su zastupnici nemoralni? Emir Imamović Pirke | bljesak.info
ljubuski.info
U ovoj zemlji se ne može živjeti Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Nema promjena u zemlji kopnenih ribica Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
I vlast i oporba dijelovi iste smiješne družine? Akademik, prof.dr. Slavo Kukić | Dnevni list

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto