Ne zna se kada će biti isplaćene zaostale mirovine

ljubuski.info

U povodu predstojećih Uskrsnih blagdana iz Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ HB uputiti su otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu branitelja Republike Hrvatske, hrvatskim zastupnicima u Saboru Republike Hrvatske iz 11. izborne jedinice, Hrvatskom Zavodu za mirovinsko osiguranje Republike Hrvatske, u kojemu ih pitaju zašto ne mogu dobiti informaciju kada će umirovljemim braniteljima HVO-a po Međudržavnom sporazumu između RH i BiH biti isplaćene zaostale mirovine za 2007, 2008. i 2009. godinu.

U Priopćenju koji potpisuje Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a navodi se kako je neshvatljivo da nitko nema informaciju i da nitko ne zna kada će biti isplaćene.
"Ono čime smo mi svakodnevno suočeni su dezinformacije kako je trebalo biti isplaćeno uoči Božića 2016. godine, pa kada se to nije dogodilo dobili smo novu informaciju kako će biti isplaćeno u ožujku 2017. godine što se do današnjeg dana nije dogodilo", stoji u priopćenju.

Nakon svega, gore navedene dužnosnike konkretno pitaju znaju li oni hoće li biti isplaćene zaostale mirovine pripadnicima HVO-a do Uskršnjih blagdana.
"Nama iščekivanje iz mjeseca u mjesec nije prihvatljivo, niti mislimo da ozbiljna država treba imati ovakav odnos prema invalidima Domovinskog rata HVO-a koji su umirovljeni prema Međudržavnom sporazumu. Ovdje želimo napomenuti kako je od dana stupanja Međudržavnog sporazuma 2006. godine izvršena selektivna primjena isplate mirovina, tako da su na temelju istog ugovora nekim umirovljenicima isplaćene sve mirovine, a nekima iznose dugovi više od dvije godine", stoji u priopćenju.

Neprihvatljiva im je ova neizvjesnost, a mnogi umirovljenici zbog prerane smrti nisu dočekali svoje mirovine.

Nadaju se kako ovo nije nikakva državna tajna i da "u Republici Hrvatskoj postoji osoba koja o ovome nešto zna i od koje možemo zatražiti točne informacije zašto nam se ne isplaćuju zaostale mirovine i kada će biti isplaćene".

Komentari

znaš kad će bit isplaćene nikad možda nitad jeste se borili za domovinu ili pare

Ne zna se kada će biti isplaćene zaostale mirovine

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto