Fra Ivo Marković: "Hrvatsku politiku vode kadrovi školovani u komunizmu i udbaškoj tradiciji, a to je i Čovićev mentalni sklop!"

ljubuski.info

Sinoć je za TV1 govorio profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu fra Ivo Marković.„Hrvatska politika je uglavnom nedefinirana. Hrvati su bez orijentacije, i što je najgore hrvatsku politiku određuje Herceg Bosna, a to je najkatastrofalniji dio hrvatske politike koji je još uvijek toliko moćan“, veli fra Ivo Marković: "Uglavnom su to kadrovi školovani u vrijeme komunizma i udbaškoj tradiciji i onda se Čović lako nađe s tim društvom, jer je to isti mentalni sklop."

"Mislim da je s te strane hrvatska prisutnost u BiH uglavnom pristuna preko te Herceg Bosne. Mislim da bi bilo bolje da imaju aktivniju politiku, da se jasno zna šta hoće od Bosne i Hercegovine", rekao je fra Marković.

Hrvatska politika mora se otvoreno suprotstaviti politici Milorada Dodika smatra fra Ivo Marković."Moraju otvoreno da kažu da neće dopustiti nikakvo otcjepljenje, i da Hrvati budu zastupljeni u čitavoj Bosni i Hercegovini kao svom prostoru. Mislim da tu ima prostora za konstruktivniju ulogu Hrvatske", kazao je fra Ivo Marković.

On je kazao da se nada tome da se EU ipak neće raspasti jer je to jedan od najboljih tipova društva koji danas u svijetu postoji, a BiH bi ulaskom u EU dobila izmjenu organizacije društva ne samo u ekonomskom nego i u pravnom smislu.

"Političari se boje da će doživjeti Sanaderovu sudbinu i zato se boje EU", smatra fra Marković.

"Snage koje bi mogle uvesti BiH u EU mislim da bi morale biti organiziranije. Razočaran sam u opoziciju za koju se čini da nema snage. Kada bi opozicija solidno krenula od potreba ljudi i zaštite izrabljenih, BiH bi se mogla mobilizirati na putu ka Europi", kazao je fra Marković.

vijesti.ba

Glas naroda

A u kojem ste vi sustavu/sistemu školovani i stasali druže pope dobri bošnjanine bosanski katoLIČE. Jel po vama tko je god rođen, školovan i bio u radnom odnosu do '90 komunista?
Vi zastupate "bosansko bratstvo i jedinstvo" a čovića etiketirate da zastupa "Yugoslovensko bratstvo i jedinstvo".
Plitki ste i pročitani

Je li se izjašnjavao kao Jugoslaven? Je Je li se potpisivao ćirilicom? Je.Je li bio član UJD-i? Je. Ajde Dorate jedan.

Titom se kleo

Ovi veliki hrvati koji crpe novac iz njima mrske federacije nikako da shvate da se država mora urediti na način da se ne šuruje sa srbima jer su očistili hrvate iz RS.Onda su srbi najveći neprijatelji onima u Hrvatskoj.Pa kako bi vi uredili BiH da bude do Baćevića ili možda do kobilovače

"pitko" i ti potječeš od "crvenfesić-nano" zato te boli istina, aaa što ćeš istina je bolna kad te dira.

Je svi su komunjare koji ne vole Čovu nema veze što je on bio i ostao
Ne smi više ni pop ni biskup reći protiv njega odmah ga proglase komunjarom
Dobro je rekla doktorica Zelenika HDZ je HZ jer nisu demokratski i ruše svoj narod

Boli njih za vaša natlapanja oni su se za svoje pobrinuli, pa pođimo redom:

Dragan Čović (predsjednik HDZBiH i član Predsjedništva BiH) – kćerka Danijela Čović Primorac (Centralna banka – glavna jedinica Mostar), zet Davorin Primorac (direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BHANSA), brat Davorina Primorca, Ivica Primorac (rukovodilac sektora finansija BHANSA), kćerka Sanja Čović-Krezić (rukovoditelj sektora za organizacijsko- pravne i opće poslove Zavod za zapošljavanje HNK), zet Marijo Krezić (Elektroprivreda HZHB).

Jelka Milićević (ministrica finansija FBiH) (HDZ BiH) – suprug Dragan Milićević (rukovoditelj za proizvodnju proizvodnju HZHB), kćerka Sanja Đolo (Agencija za vodno područje Jadranskog mora), Ilija Đolo, otac Daria Đole (direktor za proizvodnju elektične energije EP HZHB).

Vjekoslav Bevanda, ministar finansija BiH (HDZ BiH) – brat Ivo Bevanda (rukovoditelj Službe za nabavu roba EP HZHB)........
.............................
.............................

Pitko? Možda si ti plitko?
Fratri kažem" PRATRI" su uvjek bili uz narod pa i ustanke predvodili? Na kolac nabijani ,mučni, robijali od čovićevi istomišljenika proganjani, ubijani na naj svirepije načine!
Školu su ko i fra Ivo obično završavali u Visokom,Dubrovniku, Makarskoj u katoličkim bogoslovnim srednjim pa onda isto tako i teološkim fakultetima koji baš i nisu priznavali jugo- Čovići?
Ili bi išli van u inozemstvo pa su bili državni neprijatelji!
Osobno znam kao laik još 89-te sam upisao Teološki institut u Zagrebu pa znam do i poslije upisa koje sam imao probleme u svojoj sredini a i u Zagrebu od ti tvoji duše -brižnika Čovićevaca.
Sistemska politika Udbe= Čović i suradnici !
Pzz. Bosni Srebrenoj !

Sad ovi takozvani novokomponirani hrvati školuju se na prestižnim sveučilištima u Ustiprači,Travniku,Kiseljaku što im je omogućio drug Čović.Zato oni intelektualno razmišljaju i znaju najbolje što je za hrvate dobro a što nije.Recimo da Tiša Kiseljak koji ima visok intelektualni potencijal može sve nas izbaviti svojim promišlajenjem i mudrim potezima.Viktor Grbavac sa Travničkom izobrazbom smišlja genijalne planove za dobrobit Ljubuškog,Hercegovine i BiH.Oni su velika nadogradnja našem Načelniku koji ima nos za izabrati visokoobrazovane,stručen i pametne kadrove.Blago nama sa ovom elitom.

Drage Ljubušanke i Ljubušaci, ustanite upravo započinje intoniranje OV Ljubuški.

https://www.youtube.com/watch?v=hb0lYVjFoJk

Imaju sve! Pozicije ! Proračun! Firme!Kuće ! Auta! Bazene!Još dok do kraja istjeraju ,domaće neprijatelje! Bravarova škola!Razlika je u tome ,što su sve to dobili -mukte-preko papira! A njihov uzor,revolucijom!

Imaju sve a nemaju nista Jadan ti je onaj covjek koji sa susjedom ne komunicira koji gradi zidove oko kuce da se zastiti.koji kljuca kapiju u podne kojeg treba cuvati itd.Jadan je jer nema srece u tudem.Mozda je uzeo gladnoj majci ocu djetetu.Mozda je uzeo onom kome je trebalo za lijeka.E pa nema u tom ni radosti ni zadovoljstva .Misle da im se obican covjek koji se svakodnevno bori za egzistenciju divi. Epa nije nego ih s gnusanjem ali s ponosom promatra.A oni ce doc na naplatu a tek onda ce biti jad i skrgut zubi.Nisu svjesni jer novac vlast i postenje ne idu zajedno.Nikako.Zato moj ponosni napaceni narode slobodan um i cist obraz je najvece bogastvo.

Upravo tako Mm, jadan onaj ko uzima tudje, ja nemam ali ako ovim političarima treba bilo šta, zadnju marku evo dat ću, ako treba krvi evo je 0+, pa da proključa u Vama krv sirotinjska i
Pravedna pa da se obratite i Bogu pomolite i sve sto imate da date i ravnomjerno podilite sirotinji kome je potrebito... Jadni Vi koji služite bogatstvu a Boga odbacujete, stići će Vas Kletva božja, to Vam od ovog trenutka obećavam. A Vi sirotinjo, niste Bogu teški, naprotiv, čeka Vas bogatstvo koje ne možete niti zamisliti, zato se veselite, a oni trebaju plakati. Pustite ove takozvane Bogate, neka se nasite, to je lažno bogatstvo, jer poslije kiše dolazi sunce a poslije sunca uvijek kiša, vjerujte mi, jer ja sam onaj koji jesam...

Zanimljivo. Daidze samo ističu iz medija safeta orucevica. Ovo je danas bosanski katolik i muslimanska korisna b...... sutra očekujemo orsulica ili jeleca da nam kažu da nam je bolje pod muslimanskom čizmom.

I ovo što je ovaj prozvao političare i ovog posebno što je rekao istinu od daidzama! Jadno je da prozivku obavljaju oni koji glasa ne dugove u obranu čovjeka i ne samo muslimanske nacije i vjere nego i one što je kao predstavljaju da tako je dragi naši vjernici i to je rezultat previranja tijekom 1945 a posebice nakon nje i to još traje dok ovi pravi ne donesu zakon o lustracije kao i zakon o potpunoj lustracije i provođenju iste!

Fra Ivo Marković: "Hrvatsku politiku vode kadrovi školovani u komunizmu i udbaškoj tradiciji, a to je i Čovićev mentalni sklop!"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari