U Širokom Brijegu prikazan dokumentarni film o Veselku Koromanu

ljubuski.info

U organizaciji Udruge "Briješki Pleter" u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu, 22. listopada 2014. godine u 19 sati održana je projekcija dokumentarog filma "Stariji od vremena" o hrvatskom književniku i povjesničaru književnosti Veselku Koromanu.

Film "Stariji od vremena" snimljen je u produkcijskoj kući Koncept po scenariju prof. dr. sc. Miroslava Palamete. Producent filma je Ivan Vukoja, a redatelj Dragan Komadina.

Pored filma predstavljena je i najnovija zbirka pjesama Veselka Koromana "Ja, putnik", o kojoj su govorili prof. dr. sc. Miroslav Palameta i prof. dr. sc. Marko Dragić.

Veselko Koroman je hrvatski književnik i povjesničar književnosti. Rođen je u Radišićima kod Ljubuškog 7. travnja 1934. Piše pjesme, romane, pripovijetke, eseje, putopise, književnu kritiku i sastavlja antologije.

Osnovnu školu je završio u obližnjem Ljubuškom, a srednju u Mostaru. Studirao je književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Uz članstvo u bivšem Udruženju književnika BH, dopisni je član HAZU, član Hrvatskog PEN-centra, te Društva hrvatskih književnika u Zagrebu kao i DHK Herceg Bosne u Mostaru. Od 1969. do 1972. urednik je časopisa "Život", a od 1995. do 1998. mostarskog tromjesečnika "Osvit". Dobitnik je Udruženja književnika BH za poeziju, kao i "Goranova vijenca" za ukupni književni rad. Pjesme Veselka Koromana prevođene su i na svjetske jezike.

Zbirka pjesama "Ja, putnik" sadrži 48 pjesama raspoređenih u dvanaest ciklusa sa po četiri pjesme, a naslovi tih dvanaest ciklusa i pridodane riječi čine zapravo posljednju pjesmu naslova "Davno". Pjesme u zbirci "Ja, putnik" su nastale od siječnja 2010. do listopada 2013. godine.

jabuka.tv

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto