Povećanje trošarine na naftne derivate za dodatnih 0,10 KM po litru

gorivo

Vlada Federacije BiH je na današnjoj 112. sjednici, koja je održana u Sarajevu, usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini, te Izjašnjenje o zahtjevima plenuma građana i građanki Federacije BiH upućenim federalnim institucijama vlasti.

Članovi Vlade su usvojili izmjene i dopune Uredbe o mjerilima za obračun naknade za korištenje cestovnog zemljišta i naknade za obavljanje pratećih djelatnosti na autocestama i brzim cestama u FBiH, kao i Izvještaj o zaduženju FBiH po osnovu emisije trezorskih zapisa.

"Federalna vlada danas je upoznata s Informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o provođenju nadzora u tijeku 2013. godine nad realizacijom Zakona o financijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine", stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenju Proračuna FBiH za period siječanj-ožujak 2014., te prihvaćena Inicijativa za povećanje trošarine na naftne derivate za dodatnih 0,10 KM po litru. Ova inicijativa bit će upućena Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje BiH na razmatranje i nadležno postupanje.

Na današnjoj sjednici Federalna vlada je donijela Rješenje o privremenom imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Zemaljskog muzeja BiH na razdoblje od tri mjeseca. Za predsjednika je imenovan Haris Pašović, a Jakob Finci i Srđa Hrisafović za članove.

Opozvan NO Razvojne banke FBiH

Vlada FBiH, zasjedajući u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, donijela je više odluka. Tako su, kako je priopćeno, verificirani Izvještaj o radu za 2012., Plan i program rada za 2013., te je usvojen Plan rada za 2013. Također, usvojen je Plan i program poslovanja za 2014. Osim toga, danas je donesena i Odluka o opozivu članova Nadzornog odbora ove financijske institucije.
"Istovremeno, shodno Statutu Banke, zaduženo je Federalno ministarstvo financija da odmah raspiše natječaj za izbor novog Nadzornog odbora, provede natječajnu proceduru i Skupštini Banke dostavi prijedlog novih članova Nadzornog odbora", stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

ljubuski.info
Udruge za izvlačenje novca Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Hrvati su sami sebi krivi dr. Dražen Pehar | dnevnik.ba
ljubuski.info
Hercegovačke dogme Hrvat. Hercegovac. Katolik. | medium.com
ljubuski.info
Bespuće politike i Crkve u BiH fra Mario Knezović | fratar.net

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari