Sorensen izrazio zadovoljstvo što se IPA projekat provodi Ljubuškom

analiza

Voiditelj Izaslanstva EU u BiH Peter Sorensen i načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić obišli su danas mjesto izgradnje kanalizacijskog sistema u Ljubuškom, koji je djelimočno financiran iz Instrumenta pretpristupne pomoći /IPA/.

Barbarić je naveo kako je vrijednost investicije 1,9 milijuna eura i da će realizacijom ovog projekta općina Ljubuški dobiti 16 kilometara novog kanalizacijskog sistema.

"Ovim projektom na dijelu gdje se radi kanalizacija rješavamo i zamjenu azbest-cementnih vodovodnih cijevi, odvođenje oborinskih voda, ali i ukupno uređenje ovih ulica. Riječ je o dijelu gradskog područja sve do crkve u Cernu prema Međugorju, gdje općina Ljubuški planira novu turističku zonu", rekao je Barbarić novinarima.

On je istaknuo kako će novi kanalizacijski sustav riješiti i pitanje odvođenja oborinskih i otpadnih voda s poslovne zone "Mostarska vrata".

Sorensen je podsjetio kako je projekat, kojeg djelomično financira EU, namijenjen kao podrška građanima.

"Ovakvi projekti povećavaju vrijednost zemljišta, a pomažu i da se zaštiti i očuva okolina", rekao je Sorensen, izrazivši zadovoljstvo što se ovakav projekat provodi u ljubuškoj općini.

Rok za završetak radova na projektu izgradnje kanalizacijskog sistema u Ljubuškom je 31. lipnja, s tim da može doći do produžetka roka najviše do 30 dana.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari