b2bbih

Mirjani Sanader dračom zagrađen prolaz do lokaliteta Bigeste

ljubuski.info

Mještanin iz Ljubuškog nije dopustio Mirjani Sanader, supruzi bivšeg premijera Republike Hrvatske i ekipi arheologa koji su bili zajedno s njom proći na antički lokalitet Gračine (Bigeste).

Naime, budući da jedini put na ovo odrediše vodi preko privatnog posjeda, vlasnik istoga je, noćas dračom i raznim drugim šibljem, zabranio prolaz na koji je postavio tablu ručno ispisanu "privatni posjed".

Osim Mirjane Sanader u ekipi koja je željela posjetiti lokalitet gdje su vidljivi zidovi antičkih zgrada sa obilnim ostacima obrađenog kamena, opeke i crijepa, te ostacima starog rimskog mosta i ceste sa miljokazima bila je i federalna ministrica okoliša Branka Đurić. Ovakav potez lokalnog seljaka iznenadio je i šokirao posjetitelje, a nije isključeno da bi u narednim danima federalna inspekcija mogla prošetati ovim lokalitetom i utvrditi može li se zabraniti pristup javnom dobru.

Inače na Humcu se posljednja dva dana održava I. Međunarodni kongres s temom "Kulturno povijesna baština općine Ljubuški" u spomen 130 godina muzeja na Humcu, a svoje predavanje će danas održati i Mirjana Sanader.

dnevno.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Koliko su zastupnici nemoralni? Emir Imamović Pirke | bljesak.info
ljubuski.info
U ovoj zemlji se ne može živjeti Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Nema promjena u zemlji kopnenih ribica Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
I vlast i oporba dijelovi iste smiješne družine? Akademik, prof.dr. Slavo Kukić | Dnevni list

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto