Udruge branitelja iz Ljubuškog poslale "Otvoreno pismo" Helezu

uh uh

Udruga branitelja i invalida Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Ljubuški i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB ŽZH Ljubuški oglasili su se zajedničkim priopćenjem za javnost u svezi obustave isplate invalidnina u ŽZH po nalogu federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani i suborci, ne znamo koliko ste upoznati sa situacijom o neisplati invalidnina za ratne vojne invalida u ŽZH koju je naložio federalni ministar Zukan Helez.

Pošto se nitko od političara i vladajućih struktura nije oglasio o toj diskriminaciji HVO-a osim ministra za pitanja branitelja u ŽZH, Mladena Begića, osjećamo odgovornost i obvezu da se oglasimo i narod, u kratkim crtama, upoznamo s aktualnim stanjem po tom pitanju.
Zukan Helez je protuzakonito i bez ikakvih najava i rješenja samovoljno obustavio isplatu invalidnina ratnim stradalnicima u ŽZH. U svemu tome najžalosnije je što je stavio u isti koš i poginule branitelje. Držimo to smišljenim činom kako bi nas se razjedinilo i zavadilo. Poručujemo mu da u svome naumu neće uspjeti.

Gospodine Helez kako možete uzimati od poginulih branitelja HVO-a, a isplaćivati jednokratne pomoći bivšim pripadnicima Armije BiH po 1.500 KM?

Mi, kao "Udruga maloljetnih branitelja" i "Udruga liječenih od PTSP", ogorčeni smo Vašim činom te pozivamo sve branitelje da ovaj put svi budemo jedinstveni, jer dosta je više udaranja po HVO-u. Stoga pozivamo sve branitelje da se dignemo protiv ovog "zločinačkog" čina ministra Heleza, njegovih političkih nalogodavaca i vladajućih struktura, te ih svim, zakonom dopuštenim sredstvima, pokušamo spriječiti u njihovu naumu.

Ovim putem još jednom pozivamo sve hrvatske političke i vladajuće strukture u Federaciji i Županijama da prekinemo svaku suradnju s ministarstvom branitelja na čelu sa Zukanom Helezom dok se ne prestane s omalovažavanjem i marginaliziranjem hrvatskih branitelja u FBiH, te iziđemo na prosvjede i blokade".

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

priča
A tko je ta osoba
Dodan prije: 46 minuta 55 sekundi
Otišli strojevi, obećanja će biti ispunjena pred sljedeće izbore!?
Kakav Marijo Bebek poltron ko svi ostali manji od makova zrna,mali miši što se uvlače mački pod suknju.Eto to su ti i takvi
Dodan prije: 2 sata 2 minute
Otišli strojevi, obećanja će biti ispunjena pred sljedeće izbore!?
Oće oće sve će asfaltirat staviti kocku po čitavom gradu,drveće iz Glamoča(kažu u Parkovima da u VRTU ne valja triba pare ostaviti negdje drugdje)....
Dodan prije: 2 sata 4 minute
Tko je Karlikovom kantom "zaića vodu"?
Pa trebaju mu robovi zar ti to nije jasno, čuli on te zaposlio, ljudi rade za 800 KM i s tim jedva priživljavaju a kao on živi? Svo nam se...
Dodan prije: 2 sata 19 minuta
Tko je Karlikovom kantom "zaića vodu"?
Bravo. Obrisi urednice, ionako znamo da je tu jednoumlje
Dodan prije: 2 sata 53 minute
mailto