b2bbih

Prosvjeti isplata potraživanja ako Federacija prizna zakidanje županije

učionica

Čini se kako su štrajkovi upozorenja prosvjetara u ZHŽ-a ipak urodili plodom. Naime, jučer je u ZHŽ-u održan sastanak predstavnika županijske vlade na čelu s predsjednikom Zdenkom Čosićem i predstavnika sindikata prosvjete. Razgovarano je o financijskim obvezama Vlade ZHŽ-a prema prosvjetarima, stanju u proračunu, rokovima isplate potraživanja.

Pokrenuli dijalog

"Zajedno tražimo mogućnosti isplate dugovanja prema prosvjetarima. Uskoro ćemo imati sjednicu Socijalnoekonomskog vijeća na kojoj se će razgovarati o ovoj temi, a sindikati će sudjelovati i u raspravi oko nacrta proračuna županije za iduću godinu. Nadamo se kako ćemo moći na kraju postići kompromis" - rekla je jučer ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a Helena Lončar.

Sudionici sastanka su potvrdili i kako je županijski ministar financija Radoslav Luburić poručio sindikatima kako će biti moguće isplatiti skoro sva potraživanja prosvjetara ako federalne vlasti odluče ispraviti koeficijente prema županijama po zadnjem popisu stanovništva. To bi značilo kako je ključ za probleme prosvjetara, ali i ostalih službenika u ZHŽ-u u rukama Nermina Nikšića i njegove vlade.

Tek nakon popisa stanovništva u listopadu otkriveno je kako Federacija godinama zakida hrvatske županije kojima na temelju pogrešne procjene broja stanovnika isplaćuje manje novca od povrata PDV-a. Štete su milijunske, a ta sredstva bi bila dovoljna za sanaciju većeg dijela problema u ZHŽ-u.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Koliko su zastupnici nemoralni? Emir Imamović Pirke | bljesak.info
ljubuski.info
U ovoj zemlji se ne može živjeti Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Nema promjena u zemlji kopnenih ribica Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
I vlast i oporba dijelovi iste smiješne družine? Akademik, prof.dr. Slavo Kukić | Dnevni list

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto