Registracija birača za održavanje državnog referenduma

referendum

Pozivaju se na registraciju birači bez prebivališta u Republici Hrvatskoj (aktivna registracija), i birači s prebivalištem u RH (prethodna registracija), prema priloženom tekstu Objave.

Zahtjev za registraciju birači mogu podnijeti u GK RH u Mostaru radnim danom od 8,30 do 14,00 sati.

Zahtjev se može podnijeti osobno (uz vlastoručni potpis), putem pošte, faksa ili e-maila, uz priloženu presliku valjanog identifikacijskog dokumenta, zaključno sa srijedom, 20.studenog 2013.godine.

Objava o registraciji birača

Odlukom Hrvatskog sabora od 08. studenog 2013g., državni referendum održat će se u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava u nedjelju 01. prosinca 2013.g.

Napominjemo biračima da je uvjet za ostvarivanje prava na glasovanje aktivna registracija i onih birača koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Zahtjev za aktivnu registraciju birači mogu podnijeti u GK RH u Mostaru radnim danom od 8,30 do 14,00 sati, odnosno u nadležnom uredu državne uprave u RH, ako će na dan izbora boraviti u RH.

Birači s prebivalištem u RH, koji žele glasovati u inozemstvu, radi prethodne registracije trebaju se obratiti GK RH u Mostaru ili nadležnom uredu u RH.

Zahtjev za registraciju može se podnijeti osobno (uz vlastoručni potpis), putem pošte, faksa ili e-maila, uz priloženu presliku valjanog identifikacijskog dokumenta,

Iznimno, birači s prebivalištem u RH koji nisu sigurni gdje će boraviti na dan izbora, mogu od nadležnog ureda u kojem su upisani u registar birača zatražiti potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta, temeljem koje će moći glasovati na bilo kojem biračkom mjestu u RH ili inozemstvu.

Zahtjevi za registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, mogu se podnositi zaključno sa srijedom, 20. studenog 2013.g.

Za dodatne informacije možete se obratiti GK RH u Mostaru, tel.: 036 355 070; fax: 036 315 630; e-mail: gkrhmo [at] mvep.hr


Napomena: Obzirom na učestale upite, obavještavamo vas da se obrasce za prethodnu i aktivnu registraciju može pronaći na internetskoj stranici Ministarstva uprave Republike Hrvatske:
http://www.uprava.hr/default.aspx?id=13948

Velimir Pleša, generalni konzul RH u Mostaru

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

Sandale izrađene u Ljubuškom nose se i na Tenerifima, a torbe putuju u Teksas
Sve cestitke Zdenki i puno srece u buducem radu. Talenat i rad se prepoznaju cak i u Ljubuskim. Jedna od rijetkih dobrih vijesti iz tog inace divnog...
Dodan prije: 24 minute 19 sekundi
Zoran Galić doktorirao preko diplome s kokardom
Zorane samo ti pisi podrsku sam sebi ta zna narod kolki si bolestan i pohlepan,i zelis da ti se ljudi dive ali provaljen si ti si jedno veliko zlo...
Dodan prije: 4 sata 4 minute
Antifašistima zabranjen ulazak na Kravicu
Pisete [ * neprimjereno * ]osti. ovo je bila dobro smisljena provokacija. Postovana gospođa ne zna ni gdje je dosla u kojem je djelu BiH, oni uopce...
Dodan prije: 4 sata 9 minuta
Antifašistima zabranjen ulazak na Kravicu
nisu "antifasisti", vec neprijatelji
Dodan prije: 4 sata 22 minute
Antifašistima zabranjen ulazak na Kravicu
pod hitno na ulazu postaviti kriz da petokrake i ostalo znakovlje nemaju tu sto traziti
Dodan prije: 4 sata 38 minuta