b2bbih

Knjižnica Ljubuški: Bez inspekcijskog nadzora u cilju prikrivanja kriminala?

novac

Prosvjetna inspektorica Nada Đerek izgleda nema namjeru izvršiti zakonom obveznu zadaću inspekcijskog nadzora u Hrvatskoj knjižnici Ljubuški. U razgovoru ona još jedanputa, želi "opravdati" svoje neobavljanje radnih obveza, kako sama kaže, nenadležnošću Prosvjetne inspekcije nad radom knjižnica, a potom i nedobivanjem naloga od strane ministrice Helene Lončar.

Tako ispada da ministrica Lončar sprječava inspektoricu u obavljanju svojih zadaća i ispravljanja nepravilnosti u radu obrazovnih ustanova i drugih javnih institucija, koje su pod nadležnošću Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

Ovim se kriminal postavlja na kriminal, a pravnici veoma dobro znaju što prema Zakonu o kaznenom postupku znači sprječavanje u radu i neobavljanje zakonom predviđenih poslova.

U Inspektoratu županije ŽZH su jasni, za nadzor u Hrvataskoj knjižnici Ljubuški, prema Zakonu o prosvjetnoj inspekciji nadležna je Prosvjetna inspekcija, a tako doslovno i stoji. 

Koga štite inspektorica Nada Đerek, bivša profesorica, i njena sugrađanka Helena Lončar, također prosvjetna djelatnica?

Izgleda da su dječija okupljališta, školske ustanove i njima potrebne javne institucije leglo kriminala, kojeg prosvjetni djelatnici iz moralnih i zakonskih razloga ne smiju štititi.

U školama i školskim zbornicama, te ministarstvu buja bezakonje a rad ministrice Lončar je razorio školstvo i obrazovanje u ŽZH.

Kako smo informirani, zbog nepostupanja prema zahtjevu za inspekcijski nadzor zakonski će reagirati nadležne službe i institucije.

Uz sve ovo trebamo nadodati da Ministarstvo financija na čelu sa ljubušakom Radom Luburićem već godinu dana ne uplaćuje iz proračuna sredstva za rad knjižnice u visini 1.500 KM mjesečno, kako bi mogli uredno isplaćivati plaće. Doista vlast ruši umjesto da gradi.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto