promo

Čamber i većina podružnice Posušje napustili HSP

Zbog svekolikog nezadovoljstva samom atmosferom unutar stranke, kao i načinom vladanja stranačkog vrha na čelu s dr. Zvonkom Jurišićem veći dio podružnice Posušje odlučio se na izlazak iz Hrvatske stranke prava (HSP) BiH.

"Nezadovoljstvo koje tinja već mjesecima ovih je dana jednostavno doživjelo svoju kulminaciju, pa smo se odlučili na ovakav korak, jer ne želimo biti nikakav privjesak Jurišiću i njegovim suradnicima" - poručuju iz ove podružnice HSP-a BiH.

"Na nedavno održanom Županijskom zboru stranke u Posušju demokratskim putem smo se izborili za određene promjene, a samim time i svojevrsni pomak u stranci, no predsjednik Jurišić i ekipa okupljena oko njega učinili su sve što su mogli da taj izbor ponište, te nas nakon dva desetljeća demokracije, koja je makar na papiru bila prisutna u Hercegovini, vrate u vrijeme jednoumlja" - ističu u svom priopćenju.

HSP BiH iz podružnice Posušje tako napuštaju njezin predsjednik Filip Čamber, dopredsjednik Zdenko Bošnjak, kao i drugi dopredsjednik Vjekoslav Čamber, ujedno ministar rada i socijalne politike u Vladi FBiH, zatim Velimir Petričušić, nedavno izabrani predsjednik Županijskog vijeća HSP-a u ZHŽ-u, kao i tajnik podružnice Posušje Ivica Polić, te veći dio Izvršnog odbora naše podružnice.

"Mi smo željeli promjene u stranci, jer smo mišljenja kako način vođenja stranke njezinog aktualnog rukovodstva i na državnoj razini, potom federalnoj, kao i na razini županije, odnosno općine nisu u skladu s pravaškim načelima, pa ako se već ne može ispuniti bar jedan razuman minimum od tih načela prisiljeni smo na ovakvu odluku, koja svima nama jest poprilično teška, ali je ujedno jedino prihvatljivo i razumno rješenje".

"Samovolja u upravljanju resursima javnih poduzeća te sustavno ignoriranje volje većine članova stranke kao i neinformiranost o radu stranke su mnogi u nizu primjera netolerantnosti prema članovima stranke i dokazi privatnih pretenzija Zvonke Jurišića i njegovih poslušnika" - zaključuju u svom priopćenju sada već bivši članovi HSP-a BiH iz Posušja, te naglašavaju kako su radom na terenu i svojim primjerom pokazali široj javnosti da nisu takvi, ne žele ni biti kao oni i stoga nastavljaju jednim drugim putem.

O daljnjim koracima tog njihovog puta javnost će pravovremeno biti informirana.

javno.ba

Komentari

Jurišiću pa ni u tvome mjestu te ne žele za predsjednika a sve si ih redom zaposlio ,šta očekuješ,da te Široki podrži!? Malo morgen Milane Pantiću Hrvatske Stranke Prava!

nema veze, zvonko se dobro drži u domaljevcu, domaljevac ne smije pasti!!!

FB

Politika

Kolumne

Šport

Gospodarstvo

Dobre vijesti

Crnjaci

Audio/Video

Posljednji komentari

Za "zuko" O "rezonu i sposobnosti" ne bih ovoga puta. Mislim da je sve kazano u proteklim vremenima. Ali da je osoba iz...
Dodan: prije 2 minute 10 sekundi
MA, KAKAV PERO I ONAJ VIZANTANER OCE KRUVA BEZ MOTIKE KO I SVI PRIJE NJIH. TO SU FOLOVI NEMAJU ONI VEZE S POLITIKOM, ZA NJIH JE...
Dodan: prije 2 minute 32 sekunde
u uredu
dragan čović ne može propast dok mu leđa drži zdravko bešlić.to je onaj pljačkaš zavoda za zdravstveno žzh. samo socijalnih pomoći podijelio 6, 7...
Dodan: prije 6 minuta 17 sekundi
"kontroverzno poslovanje u općini Ljubuški", kupi stan na moru nevenku barbaricu i moci ces raditi u Ljubuškom. Nisam nepismen nego "...
Dodan: prije 8 minuta 52 sekunde
Raskotili se paraziti kradezea, pojeli sve oko sebe sad nije ništa drugo ostalo nego da jedu sami sebe. U slast.
Dodan: prije 9 minuta 16 sekundi
mailto